

Veganske “ribs” (soyaribbe med barbecuesmak)
Min gode venn Thomas har tidligere laget vegansk “ribbe” til jul og lagt ut oppskrift på bloggen sin. Det er egentlig veldig enkelt – han bruker tørka soyabiffer og sprøsteker de med en marinade som vi ofte bruker når vi lager vegansk “bacon”. Kjempelett!

Tidligere i høst lagte jeg backstagemat til en vegansk artist som var på besøk i Stavanger, og han ønsket seg kjøtterstatninger. Da tok jeg fram soyabiffer og marinerte de i barbecuesaus og stekte de opp. Samme konseptet som soyaribben til Thomas og Jane, men litt annen smak. Disse passer også supergodt på grillen, og er best servert med typisk grilltilbehør.
(For ordens skyld: Verken Veganlife, Thomas eller Jane har betalt meg – eller i det hele tatt bedt meg – skrive om de her).

Ingredienser:
- 5 dl vann med buljongterning
- 4 tørka soyabiffer, evt 8 soyamedaljonger
- 3 dl barbecuesaus, butikkjøpt eller hjemmelaget
- Olje til steking
- Gjerne stekte poteter, maiskolber og rødkål til servering
Framgangsmåte:
Kok opp vann med buljongterning i en gryte. Ha i soyabiffene og la de koke i 5-10 minutter.

Hell av væsken, prøv å presse ut så mye som mulig av soyastykkene. Ha de over i en bolle og hell på cirka halvparten av barbecuesausen. Vend litt på soyabitene slik at alt blir dekket av saus. La det marinere i minst 10-15 minutter, gjerne i en time om du har tid til det.
Varm opp godt med olje til medium/høy varme i en stekepanne. Tørk marinaden av soyabiffene, stek de deretter gylne på begge sider. Pass på at du ikke brenner det, oljen kan sprute litt.

Pensle på ekstra barbecuesaus til slutt og skjær i strimler. Servér rykende varme, gjerne med poteter, maiskolber og rødkål, evt med annet grilltilbehør.
