

Superenkle taquitos
Meksikansk fest med bare fire ingredienser!
Det var ikke meningen av dette skulle bli en superenkel oppskrift. Men… det bare blidde sånn. Masse råvarer var handlet inn til å lage fjonge taquitos med avansert fyll, men klokken løp rett og slett fra meg, og jeg måtte improvisere. Heldigvis har jeg alltid en del ferdigprodukter i skapene, og det var på tide å finne fram:
- Hermetiske bønner. Elsker det ikke av miljømessige og litt kostnadsmessige årsaker, men la gå. De er jo klar til kamp rett fra boksen, og må du så må du.
- Hermetisk salsa. Rød “tacosaus” fra glass, rett og slett. Sparer meg masse tid på oppkutting, og når det skal blandes i en slags farse blir smaken skikkelig bra.
- Vegansk kremost. Kveldens hemmelige ingrediens, og sannsynligvis råvaren som gjorde at dette fatet ble tømt først.
- Maistortillas fra pakke. Kjempegode som de er, og det tar en time kortere tid å bare åpne en pakke enn å lage sine egne.
Ingredienser til to porsjoner:
- 1 boks kidneybønner eller svarte bønner (du kan også bløtlegge og koke 2 dl tørka bønner)
- 3 ss salsa eller tacosaus
- 3 ss vegansk kremost
- 4 maistortillas
- Olje til steking
- Evt litt salat, koriander og lime til servering
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Sil laken av bønnene og skyll de i litt kaldt vann. Ha bønner, salsa og kremost i en bolle og rør sammen. Du kan gjerne ha i en stavmikser og kjøre det hele til en grov bønnestuing om du foretrekker det.
Ha maistortillasene i ovnen i et lite minutt slik at de mykner (dette kan du også bruke en mikrobølgeovn til).
Gni inn en ildfast form med litt olje. Ha cirka tre spiseskjeer fyll på hver tortilla og rull sammen. Legg i den ildfaste formen, pensle de gjerne med litt olje på toppen og.
Bak i 10-15 minutter, til tortillasene begynner å få brune flekker.
Servér rykende varme, gjerne med salat, lime, koriander og evt resten av salsaen fra glasset. Ris er også godt til.

Veldig god og superenkel oppskrift! Anbefales!:)
Hurra 🙂 Tusen takk for kommentar!