vegansk kiwisalsa oppskrift

Kiwisalsa

Herlig til nachos, tacos, burritos eller bare med tortillachips. 

Jeg har en nydelig venn, Helge heter han, som er eksepsjonelt opptatt av gode smaker og nye smakskombinasjoner. Han jobber med øl til vanlig, håndtverksøl, og er rett og slett veldig god til å utfordre folk til å finne nye smaker de liker. En sånn bra mann som det ikke er for mange av. I sommer var Helge hjemme hos meg og lagte fruktsiruper, og da var han utrolig interessert i å lage noe bra med kiwi. Selvsagt ble det den eneste sirupen vi ikke fikk til den dagen. Men det gjorde inntrykk likevel. Nå når jeg handler pleier jeg ta med et par kiwier i kurven. Ikke for å være forberedt på uventet besøk, men fordi at når en mann som dette her er så begeistra for kiwi så må det være noe der.

Her er oppskrift på en ganske enkel salsa jeg har laget med kiwi, og den ble møtt med veldig stor begeistring fra mitt smakspanel. Den passer godt til meksikansk mat, ja, men ikke vær redd for å eksperimentere! Jeg ser for meg at den duger supert til mat fra hele Amerika, og også fra Midt-Østen. Noe for den neste falafelkvelden?

Ingredienser: 

  • 3 kiwi
  • 0,5 rødløk
  • 1 rød paprika
  • Noen kvaster koriander
  • 1 lime
  • Evt litt salt

Framgangsmåte: 

Skrell kiwi og skjær i terninger. Grovhakk rødløk. Rens paprika og skjær i terninger. Grovhakk koriander.

Rør alt sammen i en bolle. Press i limesaften og smak eventuelt til med litt salt.

Sett kaldt fram til servering.

FLERE OPPSKRIFTER MED KIWI FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *