vegansk potetstappe uten melk oppskrift

Grov potetstappe med hvitløk

Lyst på verdens beste potetstappe? Trikset er å bake potetene i ovnen. Sjekk video nederst i oppskriften. 

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 6 poteter
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 ss vegansk margarin
  • 0,5 dl matfløte av soya eller havre
  • 1 ts salt

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form. Vask potetene og ha de i formen, ha også i hvitløk. Bak i 45-60 minutter til potetene er møre (ta evt ut hvitløken litt før om den begynner å bli brent).

Ha margarin, fløte og salt i en liten gryte og varm forsiktig opp slik av margarinen smelter.

Ha potetene ut av ovnen, ha de i en bolle og mos de med en gaffel. Ta bort de hardeste bitene av skallet. Dra ut innmaten fra hvitløken og ha i. Hell i litt og litt av væsken, rør sammen med gaffelen til ønsket konsistens. Smak eventuelt til med litt mer salt, servér rykende varmt!

FLERE VIDEOOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *