

Grov potetstappe med hvitløk
Lyst på verdens beste potetstappe? Trikset er å bake potetene i ovnen. Sjekk video nederst i oppskriften.
Ingredienser til to porsjoner:
- 6 poteter
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 ss vegansk margarin
- 0,5 dl matfløte av soya eller havre
- 1 ts salt
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form. Vask potetene og ha de i formen, ha også i hvitløk. Bak i 45-60 minutter til potetene er møre (ta evt ut hvitløken litt før om den begynner å bli brent).
Ha margarin, fløte og salt i en liten gryte og varm forsiktig opp slik av margarinen smelter.
Ha potetene ut av ovnen, ha de i en bolle og mos de med en gaffel. Ta bort de hardeste bitene av skallet. Dra ut innmaten fra hvitløken og ha i. Hell i litt og litt av væsken, rør sammen med gaffelen til ønsket konsistens. Smak eventuelt til med litt mer salt, servér rykende varmt!