Annika og Erik

Inneholder reklame for egen kokebok.

I dag er “Sykt godt” ute i butikkene. Nå kan alle kjøpe den, lese den og dømme den. Du tror du blir vant med det når du blogger, men du blir egentlig aldri det. 

I over ett år har vi jobbet med boken. Langt over. Innledende idémyldring, konsept, tenkefase, nytt konsept, oppskriftsutvelging, oppskriftsutvikling, planlegging av det visuelle, tidenes mest effektive photoshoot, mer jobbing med oppskrifter, innledende tekster, etterbehandling av bilder, design, revidert design, språkvask, setting av bok, forsidedesign, korrektur, papirkvalitet, trykking, angst, panikk og nå lansering.

Jeg er heldig som er på et forlag som hjelper meg. Anders er på, nesten hele veien. Okei så han tok seg en fjelltur og gikk offline siste uke med korrektur av bok, men da han kom tilbake klaget han ikke på mine siste liten-endringer heller. Så jeg tipper vi er “even”.  Men forlaget har vært utrolig gode å jobbe med; de har tilrettelagt og latt meg lage boken jeg hadde lyst på.

Likevel. Det er mye møter. Mange som mener noe. Mange å forholde seg til, og mange meninger andre har som du ikke elsker. Det er lett å bli usikker på seg selv midt oppi alt dette, kanskje spesielt når oppmerksomheten begynner å trenge på fra utsiden også.

Foto: Erik Sæter Jørgensen

Annika og Erik. Mine to beste venner, og de to flinkeste jeg vet om. Annika en fabelaktig venninne som alltid vet best. Hun kan alt! Prosjektledelse, design, hverdagspsykologi, ALT! Annika sier alltid det rette når jeg har det tøft, og hvis jeg beskriver noe jeg ser for meg vanvittig vagt så klarer hun å gjøre det om til farge, form, skygge og whitespace. Erik, som sikker mange vet er min eksmann, er også en fantastisk venn. Han er også den mest fantastiske fotografen jeg vet om, Annika påstår han er best i universet, og den betegnelsen kler ham. Erik er helt makeløs å jobbe med, han kan få alt til å se kult ut, samtidig er han veldig behagelig å være rundt. Når jeg har det tøft og Annika ikke er det for å si det rette, så er Erik der og fyrer meg opp til å ta den kampen jeg måtte stå foran.

I løpet av jobbingen med “Sykt godt” har jeg lært at jeg nok er både introvert og høysensitiv, og alle tilsvarende greier. Likevel har jeg utsatt meg selv som noe så heftig som å gi ut en tvers gjennom personlig kokebok, der jeg har kjent på forventningene til mine herlige lesere hver eneste dag. Det er mange som mener noe om meg og bloggen, og nå får alle disse også muligheten til å mene noe om boken. Min personlige, personlige kokebok. Bare deler av prosessen burde ha sendt meg under dyna flere år i strekk, men vi har faktisk klart det! Jeg, sammen med Annika og Erik. De beste menneskene jeg kan tenke meg. Døgnet rundt har de svart meg på allslags bekymringer (i alle fall Erik. Annika legger seg halv elleve), hver gang jeg har vært usikker på meg selv har de stått bak meg, og når jeg har vært usikker på alt har de kommet med løsninger. Helt idiotiske beskjeder som “jeg liker litt stygg mat” har de omsatt til fantastisk styla matbilder. De er så flinke begge to.

Sykt godt_Bla gjennom video-1

Vennene mine på jobben mobber meg fordi jeg sier takk så mye, men i min situasjon så er det det ordet som faller mest naturlig. Jeg er så takknemlig. Takknemlig for alle som har hjulpet å lage boken, takknemlig for alle som leser bloggen og gir meg så mange flotte tilbakemeldinger. Jeg er takknemlig for hver eneste like på Instagram, og alle som tagger meg. Jeg ser hvert eneste bilde! Det er så kjekt! Jeg har skrevet en lang takkeliste bak i boken, og aller sist der takker jeg verdens to beste og flinkeste venner.

I got all I need when I got you and I. 

“Sykt godt” fås blant annet kjøpt her:

Bilder av boken og videoen er tatt av Erik. 

2 Comments

  1. Gratulerer. Som en “med”introvert og “med”høysensitiv synes jeg det er sterkt gjort å gjøre det så bra som du gjør. Det burde jeg skrive til deg litt oftere.
    Vi elsker boken din. Har enda ikke kommet dit at vi har brukt noen av oppskriftene i boken (den er nesten for fin til å ligge åpen og besudles med mat i kokkeprosessen – haha) men har brukt mange av oppskriftene fra bloggen din allerede når vi ønsker vegetaralternativer til middag. Prøver å dra familien over på mer og mer vegetariske retter (selv om mannen fremdeles hiver et kyllinglår i ovnen som “tilbehør” når jeg disker opp med vegetarrettene mine – haha)
    Lykke til! Som den “medhøysensitive” jeg er så vet jeg at det ikke er veldig lett å bare la ev. negative kommentarer prelle av – men la det bare være sagt at jeg ikke skjønner hvorfor folk skal gidde å komme med negativt oppgulp i det hele tatt (sier vel mer om dem enn oss) ihvertfall ikke om denne boken. For den er jo bare kjempeflott 🙂

    1. Mari Hult

      Takk Maria 🙂 Er så godt å høre 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *