vegansk hummusdip oppskrift

Hummus “southwestern style”

Kan jeg by på ekstra krydret hummus toppet med nydelig maissalsa.

Jeg er skikkelig glad i smaker fra de amerikanske sørvest-statene. Comfort food er veldig, veldig, veldig ofte stikkord når en lager mat derfra, og denne retten er virkelig intet unntak. Vi lager en ekstra god hummus og topper den med en maissalat. Er hummusen varm eller lun kan du gjerne servere dette som hovedrett med litt pitabrød eller hvetetortillas, du kan også bruke den som en ekstra bra dip til for eksempel falafel eller taco.

Hummus southwestern style2

Ingredienser: 

  • 1 porsjon hummus
  • 1 ts spisskummen
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts cayennepepper eller chilipulver
  • 1 maiskolbe eller 1 boks hermetisk mais
  • 1 ss olje til steking
  • 1 rød paprika
  • 0,5 rødløk
  • 0,5 rød chili (eller annen chili)
  • Et par kvaster persille
  • Evt 0,5 sitron
  • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Lag hummus som vanlig, men rør inn spisskummen, røkt paprikapulver og cayenne i tillegg.

Har du en fersk maiskolbe renser du den så godt du kan. Bruker du hermetisk mais er det bare å helle av laken.

Varm opp oljen til høy varme i en stekepanne. Stek maisen til den begynner å få mørkebrune flekker. Ha av varmen. Bruker du en hel maiskolbe skjærer du av maisen etter steking.

Skjær paprika i terninger, grovhakk løk og chili. Finhakk persille. Rør sammen mais, paprika, løk, chili og persille. Press eventuelt i litt sitronsaft, smak til med salt og pepper,

Legg hummusen enten på porsjonstallerker eller et lite fat, fordel maissalsaen oppå. Server varm, lun eller kald.

Hummus southwestern style1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK COMFORT FOOD FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *