vegansk auberginedip oppskrift

Grov auberginedipp

Du trenger verken melk, egg, foodprocessor eller stavmikser for å lage denne dippen!

Når aubergine varmebehandles så blir den fort stekt bittelitt for mye, og da blir den kjøttaktige konsistensen myk og fuktig. Ikke supert om det er auberginebiff du er ute etter, meeeeen om du trenger en sunn vegansk dip så er det helt optimalt!

Her baker vi aubergine litt for lenge i ovnen, og kutter den deretter opp i terninger. Disse rører vi sammen med litt krydder og urter, og boom – dipp! Kjempegodt til pitabrød, tortillachips, falafel etc.

Grov auberginedip1

Ingredienser til en stor skål: 

  • 2 auberginer
  • Olivenolje
  • Havsalt
  • 1 bunt basilikum
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 sitron
  • Pepper

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en ildfast form. Skjær av det grønnaktige stilkfestet til auberginene. Skjær resten av auberginene i tykke skiver (skallet kan forbli på). Gni disse inn med litt olivenolje og havsalt og ha i formen. Bak i 30-40 minutter til auberginskivene begynner å bli myke og litt brune.

Avkjøl aubergineskivene litt. Ha de deretter over på et skjærebrett og skjær de i mindre biter. Nå vil skivene være så myke at det ikke blir pene terninger, men sånn skal det altså være. Ha i en bolle. Grovhakk basilikum og finhakk hvitløk og rør inn, rør også inn spisskummen og paprikapulver. Rør det hele sammen. Smak til med sitronsaft, pepper og eventuelt mer salt.

Grov auberginedip2

FLERE OPPSKRIFTER MED AUBERGINE FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *