vegansk blomkålsuppe oppskrift

Blomkålsuppe med en vri

Blomkålsuppe på ovnsbakt blomkål er rett og slett utrolig godt. 

Jeg har alltid vært glad i blomkålsuppe, og har flere oppskrifter på det på bloggen. Men det siste året har jeg i tillegg blitt superglad i ovnsbakt blomkål, og etter langt om lenge kom jeg på at jeg kan jo kombinere disse to forkjærlighetene! Her er resultatet – en fyldig og veldig smaksrik ovnsbakt blomkål-suppe.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 1 blomkål
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • 5 dl grønnsakskraft/-buljong
  • Gresskarkjerner til servering

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Skjær blomkål i mindre biter. Finn fram en ildfast form og hell på litt olivenolje. Ha deretter i blomkålbitene, salt og pepper, bak det hele i ovnen i cirka 15 minutter (blomkålbitene skal være møre når du tar de ut). Varm opp grønnsakskraften mens blomkålbitene bakes.

Ha blomkålbitene i en foodprocessor, kjør til du har en jevn masse. Spe med kraft til ønsket konsistens. Smak eventuelt til med litt mer salt.

Ha suppen over i suppeskåler, topp med gresskarkjerner, pepper og eventuelt olivenolje. Servér rykende varmt!

FLERE VIDEOOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

4 Comments

  1. Var kjempegodt 🙂

    Hadde ikkje gresskar frø, men nydelig smak av ovnsbakt blomkål 😀

    Mmmmmm namm namm

    Hadde en klatt med grønn potetmos i 🙂 (masse gressløk, stavmikser)

    Takk for oppskrift !

    Du er kjemoeflink !

    1. Mari Hult

      Å tusen takk for det 🙂 🙂

  2. Tok det beste fra denne oppskriften og den i boka di. Det ble den beste blomkålsuppa jeg har spist! Droppet gresskarfrøene. Niåringen i huset mente vi burde hatt vårløk i før servering, noe jeg tror kan bli veldig godt 🙂

    1. Mari Hult

      Hurra 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *