slik steker du asparges oppskrift

Hvitløksstekt asparges

Den mest smakfulle måten å servere asparges er også den enkleste. 

Glem stående koking og frykt for at aspargesen skal bli vassen! Det beste er å nesten svi den på høy varme i en panne, og pøse på med hvitløk og overdrevne mengder pepper.

Dette er en så enkel oppskrift at den nesten ikke teller, men jeg har virkelig blitt veldig glad i denne tilberedelsesmåten, så jeg må jo dele den videre med dere. Disse passer utmerket til grillmat, til steker, typiske søndagsmiddager, du kan også ha de over risotto eller pasta, eller servere de som tapas.

Vil du heller koke aspargesen? Sjekk Yngve Ekern sine beste tips her. 

Asparges1

Ingredienser som tilbehør til fire porsjoner: 

  • 1 god bunt asparges (12-16 stk)
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • Salt og masse pepper

Framgangsmåte: 

Knekk av den nederste delen av aspargesen (det er et naturlig punkt på aspargesen der du lett klarer å knekke den med hendene). Finhakk hvitløk.

Varm opp olje til høy varme i en stekepanne. Ha i aspargesen og stek noen minutter på hver side til de blir ganske gylne. Ha i hvitløk, salt og pepper og stek i et minutt til.

Servér rykende varme.

Asparges2

FLERE OPPSKRIFTER MED ASPARGES FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *