vegansk stekt sopp oppskrift

Brent sopp

Herlig tapasrett av saftig sopp med gode smaker. 

Det er noe med konsistensen av bakt sopp. Enten hater du den, eller så elsker du den. De fleste elsker den. Den er veldig kjøttaktig, og vender du den inn i en marinade så tar den fort den smaken du vil at den skal ha.

Her kjører vi på med dobbel dose umami i miso og soya, noe som gjør at den nesten blir kjøttaktig på smak også. Retten er supert som tapas med en god aioli til, eventuelt kan du servere den som tilbehør til litt kraftige middager.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 200 g sopp
  • 1 ts hvit miso
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss kokosmelk
  • 1 ss olje
  • 1 ts paprikapulver
  • Frisk koriander til servering

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 220 grader, finn fram en ildfast form. Børst evt jord fra soppen og legg de i formen. Rør sammen miso, soyasaus, kokosmelk og olje i en liten skål, hell over soppen og vend litt på det hele slik at all sopp dekkes.

Misosopp1

Dryss paprikapulver over.

Bak i ovnen i 20-30 minutter, vend gjerne litt på soppen underveis.

Misosopp2

Grovhakk koriander og ha over før servering.

FLERE VEGANSKE TAPASOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *