vegansk tapiokapudding oppskrift

Tapiokapudding

Myk, rund og skikkelig god dessert med blåbær og kokosmelk. 

Tapiokapudding er en litt snål sak – det er nemlig en sånn dessert det virker som bare veganere spiser, selv om det ikke er noe typisk vegansk med den. Med det mener jeg at det er en vegansk dessert originalt, det er ingenting som må erstattes her. Ingen egg, ingen gelatin og plantemelk er alltid like bra som kumelk uansett.

For å få den litt stive puddingkonsistensen bruker vi tapiokaperler og maisstivelse. Tapioka får du kjøpt i internasjonale matvarebutikker, det står ofte sammen med melet.

Bubble tea1

Ingredienser: 

  • 5 dl havremelk (eventuelt soya-, ris- eller mandelmelk)
  • 1 dl tapiokaperler
  • 2 ss sukker eller lønnesirup
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 boks kokosmelk (cirka 4 dl)
  • 1 ss maisstivelse
  • Eventuelt litt salt
  • 200 g blåbær (kan sløyfes, evt erstattes av andre bær)

Framgangsmåte: 

Ha havremelk og tapiokaperler i en bolle eller gryte og la det stå i noen timer slik at tapiokaen blir skikkelig bløtlagt. Fire timer er supert. Hell over i en gryte (hvis du ikke brukte en gryte til bløtleggingen da) og kok forsiktig opp. Når det koker visper du inn sukker og vaniljeekstrakt og det tykke laget fra kokosmelken (du skal cirka ha én desilter tyntflytende kokosmelk igjen i boksen). La det hele småkoke i 5-10 minutter. Rør maisstivelsen ut i resten av kokosmelken og hell i i en tynn stråle. Nå vil puddingen tykne litt. Smak eventuelt til med litt salt og la det koke i et par minutter under omrøring. Ha i blåbærene og ta gryten av varmen. La den stå litt og kjøles ned, hell den deretter over i serveringsskåler.

Du kan spise puddingen varm eller lun, men om du lar den stå en time i kjøleskap så vil den tykne og kanskje bli enda litt bedre.

Tapiocapudding2

FLERE VEGANSKE DESSERTOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *