Slik blir Vegan weekend

Vestlandets første vegetarfestival slår til med gratis inngang på utstilling og foredrag (samt de fleste kurs), et bredt program med stjerner på den internasjonale veganhimmelen og ikke minst overnattingsmuligheter på et hotell som blir helt vegansk for anledningen! 

Vegan Weekend er en vegansk helgefestival som skjer i Sandnes helgen 23. – 25. september. Arrangører er Jorunn og Carsten Bonderup i samarbeid med Quality Hotel Residence. Hotellet blir helt vegansk den helgen. Folk kan booke seg inn på hotellet en eller to netter, de kan bestille bord på vegansk middag fredagkveld, lunsj lørdag formiddag og festmiddag lørdag kveld. I tillegg blir det utstilling med boder, kurs og foredrag fra 10 til 18 lørdag og fra 10 til 16 søndag. Utstillingen, yoga og foredragene er gratis, to kurs krever betaling, resten er gratis. En trenger ikke ha rom på hotellet for å delta på resten av festivalen.

Les intervju med ekteparet Bonderup her. 

– Det var viktig for oss å få tak i inspirerende foredragsholdere, sier Carsten.

ARRANGØRER: Carsten og Jorunn Bonderup arrangerer Weekend Weekend i samarbeid med Quality Residence Hotel Sandnes.
ARRANGØRER: Carsten og Jorunn Bonderup arrangerer Weekend Weekend i samarbeid med Quality Residence Hotel Sandnes.

– Tidligere har vi annonsert at Siri Martinsen og Dr. Melanie Joy kommer, og nå har vi gleden av å fortelle at aktivisten James Aspey kommer ens ærend fra Sydney for å bli med oss!

James Aspey er veganer og foredragsholder fra Sydney i Australia. I 2014 avla han et 365 dages taushetsløfte for å rette oppmerksomheten mot dyrene og promotere fred fremfor vold. Etter å han reist rundt i Australia i ett år brøt han sin taushet på landsdekkende TV med et kraftfullt vegansk budskap i et intervju som ble sett av millioner. Nå deler han sin inspirerende historie med verden.

Kokkekurs blir det også på festivalen, blant annet får de besøk av Harald Osa og Veganmannen Thomas Olsen. Olsen arrangerer selv Vegansk julefestival, og tar selvsagt turen fra Oslo til Sandnes for å få med seg Vegan Weekend.

– Jeg takket selvfølgelig ja da jeg ble spurt. Jeg elsker slike arrangementer og Carsten og Jorunn er så flinke og engasjerte, sier Olsen.

– Jeg gleder meg utrolig masse til Vegan Weekend! For et utrolig kult konsept og flinke folk som står bak. Håper mange tar turen til Sandnes denne helgen. Jeg gleder meg til å ha kokkekurs og selvfølgelig til å spise masse god mat

Messetilbud, økologisk butikk og… vafler med is
Utstillingen blir en samling boder der en kan møte både organisasjoner og bedrifter, en kan få informasjon om veganisme, ta seg en matbit og kjøpe med seg produkter hjem.

– Du kan blant annet kjøpe t-skjorter, veganske kaker, gode veganske hudpleieprodukter, pålegg, snop, tørrvarer, sportsbars, kosmetikk og såpe. Alt du trenger for en vegansk hverdag. Mange av utstillerne kommer til å ha messetilbud, så her er det mulighet for å gjøre noen kupp, sier Jorunn Bonderup.

– I tillegg kommer organisasjoner som NOAH og Norsk Vegansamfunn og informerer om hva de holder på med, Vafleriet selger nydelige vafler med is og Norvina fra Stavanger (som har verdensberømte vårruller) kommer med veganske varer fra sin butikk.

Interessert i Vegan Weekend? Meld deg på Facebook-eventet her for å få informasjon fortløpende.

En av utstillerne som var tidlig ute med å skaffe seg en plass på Vegan Weekend er Økoland, en relativt ny nettbutikk som holder hus på Klepp utenfor Sandnes. Butikken er kanskje ikke så kjent for de fleste enda, men den er stappfull av økologiske varer der det er masse vegansk, både matvarer og vaskemidler.

ATTITUDE: Såpe som Økoland tar med seg til festivalen.
ATTITUDE: Såpe som Økoland tar med seg til festivalen.

– Vi sender varer til hele landet og har fri frakt ved ordrer over 500 kroner. Levering skjer innen 1-3 virkedager fra bestillingsdato. I hele september får du 25 prosent rabatt på alle våre varer ved å skrive inn rabattkode: Vegan2016, sier Unni Vaagen Bøe, som jobber med design og produktutvikling hos nettbutikken.

Vivani og Attitude
Unni er i full gang med å planlegge deres tilstedeværelse under Vegan Weekend, og hun kan friste med store planer:

– Vi kommer rett og slett til å lage en butikk med et godt utvalg av våre varer blant annet den veganske sjokoladen til Vivani og hele såpeserien fra Attitude. ‘Vi  jobber også med å få på plass noen spennende nyheter. Vi byr også på gode messtilbud på produktene som kjøpes på standen. De som besøker oss på standen vil også få en egen rabattkode til nettbutikken, som utvider rabatten på 25 prosent til å vare ut oktober.

Jarle Rossavik er daglig leder i Økoland/Norganic, og skryter av festivalen med et globalt perspektiv.

– Vegansk er ikke bare trendy, det er midt i blinken med tanke på både helse og miljø. For at vi skal kunne brødfø alle i verden må flere ha et plantebasert kosthold, og vi må ha en bærekraftig produksjon. Dette er noe vi er opptatt av, derfor synes vi det er kjempeflott at en nå har klart å få til en veganfestival i Sandnes.

Program

Selv om foredragene og de fleste kursene er gratis så er det likevel nødvendig å reservere plass via veganweekend.no

Fredag

20:00 Middag på hotellet

Lørdag

VEGANMANNEN: Thomas Olsen skal holde kokkekurs på festivalen.
VEGANMANNEN: Thomas Olsen skal holde kokkekurs på festivalen.

10:00 Utstillingen åpner  | Gratis inngang

10:00-11:00 Kokkekurs: Thomas Olsen
Sunne og enkle veganske snacks | Gratis – påmelding via nettside

11:00-12:00 Kokkekurs: Harald Osa
Smak på rotselleri | Gratis – påmelding via nettside

12:00-14:00 Lunsj   |  Kr 245,00
Bondens marked buffet

13:00-14:00 Foredrag: Siri Martinsen
Vegetariske fremskritt | Gratis – påmelding via nettside
Siri Martinsen er veterinær og leder i NOAH – for dyrs rettigheter.

14:00-15:30 Foredrag: James Aspey
Voiceless for the Animals | Gratis – påmelding via nettside
James Aspey er veganer og foredragsholder fra Sydney i Australia. I 2014 avla han et 365 dages taushetsløfte for å rette oppmerksomheten mot dyrene og promotere fred fremfor vold. Etter å han reist rundt i Australia i ett år brøt han sin taushet på landsdekkende TV med et kraftfullt vegansk budskap i et intervju som ble sett av millioner. Nå deler han sin inspirerende historie med verden.

15:30-17:00 Foredrag: Dr. Melanie Joy
Understanding Carnism for Effective Vegan Advocacy | Gratis – påmelding via nettside
Melanie Joy, Ph.D., Ed.M., er utdannet psykolog fra Harvard og forfatteren bak den prisvinnende boken Why We Love Dogs, Eat Pigs, and Wear Cows. Hun er også grunnlegger og leder av organisasjonen Beyond Carnism. I denne presentasjonen gir hun en forklaring på hvordan karnismen former mentaliteten til altetere. Melanie forklarer videre hvordan veganere kan benytte sin forståelse av denne mekanismen til å kommunisere mer effektivt med ikke-veganere samt formidle budskapet mer strategisk. Etter å ha hørt dette foredraget vil du føle deg tryggere  på å uttrykke dine egne veganske valg. Talen vil også gi tilhørerne verktøy som en kan dra nytte av i det karnistdominerte samfunnet vi lever i.

17:00-18:00 Vinsmaking | Kr 300
Smaking av ni forskjellige viner, tre musserende, tre hvite og  tre røde.  Martin Våge-Hansen forteller om produsentene, distriktene og fremstillingsprosessene. Meld deg på via nettsiden.

17:00-18:00 Satya Yoga Restorativ yoga med lang, guidet avspenning | Gratis – påmelding via nettside

18:00 Utstillingen stenger

19:00 Aperitif og festmiddag kr 545,00

Søndag 25 september

08:00 – 11:00 Vegansk frokost for hotellets gjester

9:00-10:00 Satya Yoga: Pust, konsentrasjon og styrke til kroppen og hodet | Gratis – påmelding via nettside.

10:00 Utstillingen åpner | Gratis inngang

10:00-11:00 Kokkekurs: Carsten Bonderup
Vegansk pålegg | Gratis- påmelding via nettside

11:00-12:00 Sjokoladesmaking: Corina Gimenez | Kr 100

12:00-13:30 Foredrag: Dr. Melanie Joy
Sustainabe Activism: How to Be More Effective and Fulfilled as an Activist | Gratis- påmelding via nettside
Melanie Joy, Ph.D., Ed.M., er utdannet psykolog fra Harvard og forfatteren bak den prisvinnende boken Why We Love Dogs, Eat Pigs, and Wear Cows. Hun er også grunnlegger og leder av organisasjonen Beyond Carnism. I denne presentasjonen forklarer Melanie Joy de vanligste årsakene til ineffektiv aktivisme samt den utbrentheten og frustrasjonen som rammer mange veganske aktivister. Hun gjennomgår hvordan ikke-bærekraftig aktivisme er det største hinder for veganismenssuksess.  Dr. Joy gir tilhørerne noen strategier som veganere kan bruke for å forbedre sin aktivisme og egne liv.

13:30-14:30 Foredrag: Siri Martinsen
Hvordan har dyrene det? | Gratis- påmelding via nettside
Siri Martinsen er veterinær og leder i NOAH – for dyrs rettigheter.

14:30-16:00 Foredrag: James Aspey
Being Vegan is Only the Beginning
Hjelper det dyrene å være veganer, eller stopper det kun ditt bidrag til å skade dem? For å hjelpe de må vi gjøre noe mer. Første trinn er å slutte å skade de. Andre trinn er å hjelpe andre gjøre det samme. Kom og finn ut hva du kan gjøre for å bli en effektiv aktivist.

16:00 Utstillingen stenger

16:00-17:00 Yoga: Satya Yoga Mobile hofter og sterk rygg | Gratis – påmelding via nettside

Les med om Vegan Weekend og meld deg på foredrag og kurs her

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *