

Rød pesto
Denne pestoen med soltørket tomat er herlig som pålegg, i sauser, som dressing og til pasta.
Pesto er og blir en av mine favoritter, og selv om jeg elsker den helt enkle grønne med basilikum og hvitløk så synes jeg det er kjekt å lage andre varianter i blant.
Denne varianten er en jeg har blitt veldig glad i.
Det som gjør denne pestoen så utrolig god er at vi bruker to umami-triks i den. Den femte smakssansen, vet du. Umami finner vi både i soltørka tomater og i miso, og sammen med smaksfull basilikum og masse hvitløk så blir dette en fest på tallerken.

Ingredienser til ett glass:
- 1 bunt basilikum
- 2 dl soltørka tomater (gjerne slike i olje)
- 0,5 dl pinjekjerner
- 0,5 dl cashewnøtter
- 2 ss hvit miso (kan sløyfes)
- 1 kinesisk hvitløk
- Salt og pepper
- Cirka 0,5 dl olivenolje
Framgangsmåte:
Ha basilikum, tomater, pinkjekjernerm cashewnøtter, miso, hvitløk, salt og pepper i en foodprocessor og kjør til det er ganske knust.
Mens maskinen går har du i litt og litt olivenolje til du får ønsket konsistens på pestoen.
Oppbevares i lukket glass i kjøleskap, holdbar minst 2-3 dager.
