

Lag din egen bubble tea
Festlig asiatisk drikk med masse variasjonsmuligheter.
Jump to Recipe
Bubble tea er en snodig greie. Det er en taiwansk te-basert drikk oppfunnet på 80-tallet (naturligvis), og består av en te eller eventuelt juice servert sammen med små geléaktige kuler i glasset. Disse har morsom konsistens, kan lages i ulike farger, og alt i alt er dette en skikkelig festlig måte å servere kald drikke på.
I denne oppskriften bruker vi tapiokaperler for å få til kulene. Disse fås kjøpt i asiatiske dagligvarebutikker, og kan også brukes som stivelse i andre retter (flotte i dessertgrøter, for eksempel). Det er lett å sette farge på de. og er du litt kreativ kan du lage mye kult, rett og slett. Selv har jeg fått bubble tea servert både på Gastronomisk Institutt (som aperitif) og som hvilerett på fasjonable N.B. Sørensen Annen Etage i Stavanger, så selv om dette er en morsom drikk, så er den også veldig innafor å servere når det skal være fint.

Ingredienser til fire porsjoner:
- Cirka 8 dl vann til koking (te)
- 4 teposer
- 2 dl vann til sirup
- 2 dl sukker
- 6 dl vann til koking
- 1 dl tapiokaperler (ikke bruk quick-cooking varianten)
- Eventuelt mandelmel eller fruktjuice
Framgangsmåte:
Kok opp vann og trekk te. Avkjøl.
Kok opp 2 dl vann og 2 dl sukker. Rør til sukkeret er helt oppløst, ta av varmen og avkjøl sirupen.
Kok deretter opp 6 dl vann. Ha i tapiokaperlene og rør forsiktig til de begynner å koke øverst i vannet. Sett varmen ned litt og la perlene koke i 10 minutter. Ha gryten av varmen, la perlene ligge i det varme vannet i 10 minutter til. Sil av vannet, nå skal du ha noen store og seige gelékuler.

Ha kulene over i sirupen, etter cirka et kvarter er de avkjølt og klare til servering. De smaker best (og har best konsistens) om du serverer de i løpet av noen timer, men i sirupen holder de seg flere dager om de får stå i kjøleskapet.
Ved servering heller du den avkjølte teen over i et glass, ha deretter et par spiseskjeer kuler i. Tilsett mandelmelk eller fruktjuice etter ønske, vil du ha det hele søtere kan du ha i litt av sirupen som kulene ligger i. Servér med sugerør eller teskje.


Bubble tea
Ingredients
- 8 dl vann til tekoking
- 4 teposer
- 2 dl vann til sirup
- 6 dl vann til bubble tea
- 1 dl tapiokaperler (ikke bruk quick cooking-varianten)
- mandelmelk eller fruktjuice om ønskerlig
Instructions
- Kok opp vann og trekk te. Avkjøl.
- Kok opp 2 dl vann og 2 dl sukker. Rør til sukkeret er helt oppløst, ta av varmen og avkjøl sirupen.
- Kok deretter opp 6 dl vann. Ha i tapiokaperlene og rør forsiktig til de begynner å koke øverst i vannet. Sett varmen ned litt og la perlene koke i 10 minutter. Ha gryten av varmen, la perlene ligge i det varme vannet i 10 minutter til. Sil av vannet, nå skal du ha noen store og seige gelékuler.
- Ha kulene over i sirupen, etter cirka et kvarter er de avkjølt og klare til servering. De smaker best (og har best konsistens) om du serverer de i løpet av noen timer, men i sirupen holder de seg flere dager om de får stå i kjøleskapet.
- Ved servering heller du den avkjølte teen over i et glass, ha deretter et par spiseskjeer kuler i. Tilsett mandelmelk eller fruktjuice etter ønske, vil du ha det hele søtere kan du ha i litt av sirupen som kulene ligger i. Servér med sugerør eller teskje.
Yess skal prøves
Kjempegodt ❤️
2 dl vann og 2 dl vann??
Ups! Takk som følger med! Har endret det nå 🙂
Hvor får vi kjøpt disse kulene?
Asiatiske matvarebutikker pleier å ha dem 🙂