vegansk blomkålfalafel oppskrift

Blomkålfalafel

Ekstra sunne og saftige kikertkaker. 

For oss som spiser falafel fire ganger i uka så er det greit å variere litt fra gang til gang. Vanligvis gjør jeg variasjonen med tilbehøret, men i blant er det kjekt å herje litt med selve kikertkaken også.

Denne gangen er det ikke verre enn at vi grovriver en blomkål og har det hele i falafeldeigen. Easy (chick)peasy. Resultatet blir en falafel som smaker ganske likt vanlig, men den blir saftigere og enda mer næringsrik.

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • 2 dl tørka kikerter
  • 1 blomkål
  • 1 sjalottløk
  • 0,5 rød chili
  • 1 kinesisk hvitløk
  • Noen kvaster koriander
  • Noen kvaster bladpersille
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • Salt og pepper
  • Et par spiseskjeer kikertmel eller hvetemel
  • Olje til steking

Framgangsmåte: 

Bløtlegg kikertene over natten (eller i minst åtte timer).

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Du kan droppe dette og steke falaflene i stekepanne om du vil.

Rens blomkål, sjalottløk, chili og hvitløk og ha i en foodprocessor. Ha også i koriander, persille, spisskummen, paprikapulver, salt og pepper. Kjør til alt er i små biter. Ha over i en bolle. Hell vannet av kikertene og ha de i foodprocessoren. Kjør til de også er ganske små biter (de trenger ikke være helt finmalte. Ha de over i bollen med grønnsakene og rør sammen. Spe med én og én spiseskje mel og rør det sammen til du har en deig som holder godt sammen, og som du klarer å forme boller av.

Gni inn stekebrettet med litt olje eller varm opp olje i en stekepanne. Form boller av falaflene og fordel de utover stekebrettet (eller legg i pannen).

Falafel med blomkål1

Bak i 15 minutter, snu gjerne på de underveis. Steker du i panne holder det med fem minutter på hver side.

Falafel med blomkål2

Server falaflene rykende varme!

Blomkålfalafel smaker kjempegodt sammen med for eksempel:

Falafel med blomkål3

FLERE OPPSKRIFTER MED BLOMKÅL FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *