

Blomkålfalafel
Ekstra sunne og saftige kikertkaker.
For oss som spiser falafel fire ganger i uka så er det greit å variere litt fra gang til gang. Vanligvis gjør jeg variasjonen med tilbehøret, men i blant er det kjekt å herje litt med selve kikertkaken også.
Denne gangen er det ikke verre enn at vi grovriver en blomkål og har det hele i falafeldeigen. Easy (chick)peasy. Resultatet blir en falafel som smaker ganske likt vanlig, men den blir saftigere og enda mer næringsrik.
Ingredienser til fire porsjoner:
- 2 dl tørka kikerter
- 1 blomkål
- 1 sjalottløk
- 0,5 rød chili
- 1 kinesisk hvitløk
- Noen kvaster koriander
- Noen kvaster bladpersille
- 2 ts spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- Salt og pepper
- Et par spiseskjeer kikertmel eller hvetemel
- Olje til steking
Framgangsmåte:
Bløtlegg kikertene over natten (eller i minst åtte timer).
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Du kan droppe dette og steke falaflene i stekepanne om du vil.
Rens blomkål, sjalottløk, chili og hvitløk og ha i en foodprocessor. Ha også i koriander, persille, spisskummen, paprikapulver, salt og pepper. Kjør til alt er i små biter. Ha over i en bolle. Hell vannet av kikertene og ha de i foodprocessoren. Kjør til de også er ganske små biter (de trenger ikke være helt finmalte. Ha de over i bollen med grønnsakene og rør sammen. Spe med én og én spiseskje mel og rør det sammen til du har en deig som holder godt sammen, og som du klarer å forme boller av.
Gni inn stekebrettet med litt olje eller varm opp olje i en stekepanne. Form boller av falaflene og fordel de utover stekebrettet (eller legg i pannen).

Bak i 15 minutter, snu gjerne på de underveis. Steker du i panne holder det med fem minutter på hver side.

Server falaflene rykende varme!
Blomkålfalafel smaker kjempegodt sammen med for eksempel:
