vegansk sjokoladepålegg oppskrift

Sjokoladepålegg med nøtter

Smøremykt og kjempegodt hjemmelaget sjokoladepålegg, dette slår an hos både barn og voksne. 

Jeg har en kamerat på 18 år som av og til kommer på besøk. Selv om han oppfører seg mye voksnere enn meg for det meste, så har jeg det med å lage mat som jeg tror barn liker. Kanskje nettopp fordi han er den voksne av oss, når jeg tenker meg om, men uansett – her er en av favorittoppskriftene! Kremet og kjempegodt sjokoladepålegg med bare tre ingredienser.

Sjokoladepålegg1

Ingredienser: 

  • 60 g pecannøtter
  • 150 g mandler
  • 100 g melkefrie sjokoladeknapper (eller en sjokoladeplate som du knekker opp i litt mindre biter før bruk)

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Ha nøttene på stekebrettet og rist de i ovnen i 10 minutter. Pass på at de ikke brenner seg. Ha de deretter over i en foodprocessor og kjør til fettet begynner å skille seg ut. Dette tar fort 5-10 minutter. Ha deretter i sjokoladeknappene og kjør videre til du har et jevntflytende sjokoladepålegg.

Sjokoladepålegget stivner en del når det settes kaldt, men vil fremdeles være lett å smøre på brødskiven. Oppbevares kaldt i lukket glass.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK PÅLEGG FINNER DU HER. 

3 Comments

  1. Nam, det hørtes digg ut 😀

  2. Oi, dette må jeg teste ut! Ser nommis ut!

    1. Mari Hult

      🙂 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *