

Katsu curry
Panerte grønnsaker i verdens beste saus.
Dette er meg som hermer etter currysausen de har på Wagamama-restaurantene. Jeg synes at den er helt vanvittig god, og selv om jeg ikke har smakt den på mange år, så mener jeg at denne etterligningen stemmer veldig bra.
Sammen med sausen har vi skiver av søtpotet og aubergine som jeg har panerert og stekt. Om du skal herme 100% etter wagamama så må du ha i gresskar også (samt servere retten med en salat til), men for meg holder det med de to.
I oppskriften her bruker vi gult karripulver. Jepp, det er det du kjøper i krydderhyllen på selv de kjipeste matbutikker. Men, har du en internasjonal butikk i nærheten så anbefaler jeg å kjøpe deres gule karri, det løfter retten et hakk, men det blir veldig bra med det vanlige også.

Ingredienser til to porsjoner:
- 1 søtpotet
- 1 aubergine
- 1 dl hvetemel
- Salt og pepper
- 2 dl usøtet soyamelk
- 1 ss eplecidereddik
- 2 dl brødsmuler, gjerne panko-brødsmuler eller griljermel
- Ris til servering
- Olje til steking
- Vårløk
Karrisaus:
- 1 rødløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 cm ingefær
- 2 gulrøtter
- 1 grønt eple
- 2 ss olje til steking
- 2 ss gult karripulver
- 1 ts garam masala
- 1 ss hvit miso
- 2.5 dl varmt vann
- 2 ss soyasaus
- 2 ts riseddik eller annen lys eddik
- 1 ss mirin (søt japansk risvin) eller lønnesirup
Framgangsmåte:
Skrell søtpoteten. Skjær den og auberginen i skiver med tykkelse på maks én centimeter.
Ha hvetemel, salt og pepper på en tallerken. Rør sammen soyamelk og eddik i en dyp tallerken. Ha brødsmulene på en tredje tallerken. Dypp skivene av søtpotet og aubergine først i hvetemelblandingen, deretter i melken og til slutt i brødsmulene.
Når sausen og risen nesten er klare, steker du skivene på begge sider med olje i en stekepanne på medium/høy varme. Et par minutter på hver side holder.
Skjær vårløken i ringer. Servér nystekte grønnsaksskiver med ris, currysaus (oppskrift under) og vårløk.
Karrisaus:
Grovhakk rødløk, finhakk hvitløk og ingefær. Skrell gulrøttene, skjær de og eplet i terninger (kast det harde stilkfestet + kjernen i eplet).
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i rødløk, hvitløk, ingefær, karripulver og garam masala, stek det sammen i noen minutter til løken blir blank og myk. Ha i gulrot- og eplebiter. Rør misoen ut i det varme vannet og hell over, tilsett også soyasaus, eddik og mirin.
La sausen småkoke i 10-12 minutter til gulrotbitene er helt myke. Kjør sausen jevn i en foodprocessor eller blender, eventuelt med en stavmikser (bare pass på så det ikke spruter og du brenner deg).
Smak eventuelt til med mer soyasaus (salt), eddik (surt) eller mirin/lønnesirup (søtt).

Skal grønnsakene kokes før man panerer og steker dem? Skal prøve meg på stekte grønnsaksskiver men med en annen saus med færre i gredienser.
Ikke kokes nei, bare paneres og stekes 🙂
Denne må jo bare lages! Håper og ber om at Wagamama finner veien til Oslo sentrum snart. Yndlingsstedet! Takk for oppskrift:)
🙂 🙂
Hvis jeg ikke er sykt fan av aubergine, kan jeg bytte det ut med noe annet?
Søtpotet og gresskar er det beste 🙂