

Eplelemonade
Eller alkoholfri sangria om du vil. Smaker i alle fall supergodt i sommervarmen!
Eple, sitron og ingefær… Det er og blir en uslåelig smakskombinasjon syns jeg. Her lar vi de trekke sammen i varmt, lettsukret varm, og resultatet blir masse god smak.
Ingredienser:
- 3 sitroner
- 1 liter vann
- 3 ss sukker
- 2 cm ingefær
- 3 epler
- Noen kvaster mynte
- Is til servering
Framgangsmåte:
Skjær to av sitronene i to deler og press ut saften. Ha saften i en gryte med vann og sukker og la det koke opp.
Skrell ingefæren og skjær i biter, skjær også to av eplene i terninger (kast den harde kjernen og stilken). Ha de fire “brukte” sitrondelene, ingefærbitene og epleterningene oppi vannet og la det hele koke i et par minutter. Skru av varmen, ha på lokk og la det hele stå i cirka en time.
Sil lemonaden og sett til avkjøling.
Skjær den siste sitronen i skiver og det siste eplet i terninger. Grovhakk mynten. Ha i den avkjølte lemonaden. Det kan stå og trekke litt, eller serveres med en gang. Ha i is rett før servering.
