veganske peanøttlapper oppskrift

Peanøttlapper

Værsågod – her er oppskriften på koselig!

Lapper til kaffen må være det koseligste jeg har lært av min mor – og hun er en usedvanlig koselig person. Det gjør en helt vanlig kveld med dagsrevyen eller Champions League på TVen til en nydelig affære. Disse lager du på en halvtime – inkludert svelletid for røren – og så snart du starter å steke de lukter det godt i hele huset. Som alltid smaker all bakst med peanøttsmør i godt med friske bær til eller syltetøy til.

Peanøttlapper1

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • 2,5 dl soyamelk
  • 2 ts eplesidereddik
  • 3 ss peanøttsmør
  • 1 ss olje
  • 2,5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss sukker
  • Margarin eller olje til steking

Framgangsmåte: 

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå et par minutter slik at det tykner litt. Visp deretter inn peanøttsmør og olje. Mål opp hvetemel, bakepulver, natron, salt og sukker. Hell over i soyamelkblandingen og visp det hele raskt og kraftig sammen. Det er viktig å ikke vispe for mye, så litt klumper går greit.

La røren stå og svelle i et kvarters tid (du kan også lage den opp timer før steking om du foretrekker det, da dekker du den til med litt plast og setter den i kjøleskapet).

Smelt margarin eller varm opp olje til medium varme i en stekepanne. Ha i en liten øse røre og stek en prøve-lapp. Juster eventuelt med litt mer melk eller mel. Stek deretter 2-3 lapper om gangen i pannen, et par minutter på hver side skal holde.

Servér varme, lune eller kalde, gjerne med litt friske bær eller syltetøy.

Peanøttlapper2

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VAFLER, PANNEKAKER OG LAPPER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *