

Peanøttlapper
Værsågod – her er oppskriften på koselig!
Lapper til kaffen må være det koseligste jeg har lært av min mor – og hun er en usedvanlig koselig person. Det gjør en helt vanlig kveld med dagsrevyen eller Champions League på TVen til en nydelig affære. Disse lager du på en halvtime – inkludert svelletid for røren – og så snart du starter å steke de lukter det godt i hele huset. Som alltid smaker all bakst med peanøttsmør i godt med friske bær til eller syltetøy til.

Ingredienser til fire porsjoner:
- 2,5 dl soyamelk
- 2 ts eplesidereddik
- 3 ss peanøttsmør
- 1 ss olje
- 2,5 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 0,5 ts natron
- 0,5 ts salt
- 3 ss sukker
- Margarin eller olje til steking
Framgangsmåte:
Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå et par minutter slik at det tykner litt. Visp deretter inn peanøttsmør og olje. Mål opp hvetemel, bakepulver, natron, salt og sukker. Hell over i soyamelkblandingen og visp det hele raskt og kraftig sammen. Det er viktig å ikke vispe for mye, så litt klumper går greit.
La røren stå og svelle i et kvarters tid (du kan også lage den opp timer før steking om du foretrekker det, da dekker du den til med litt plast og setter den i kjøleskapet).
Smelt margarin eller varm opp olje til medium varme i en stekepanne. Ha i en liten øse røre og stek en prøve-lapp. Juster eventuelt med litt mer melk eller mel. Stek deretter 2-3 lapper om gangen i pannen, et par minutter på hver side skal holde.
Servér varme, lune eller kalde, gjerne med litt friske bær eller syltetøy.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VAFLER, PANNEKAKER OG LAPPER FINNER DU HER.