vegan apple crumble oppskrift

Apple crumble

Superlettvint dessert som nesten lager seg selv. 

Apple crumble og smuldrepai med eple er det samme, bare så det er sagt. Men det er av de engelske navnene som veldig mange velger istedenfor det norske alternativet, og selv om jeg ikke elsker når vi importerer ord, så må jeg innrømme at det klinger litt bra. Bare så den er oppklart.

Dette er en kjempeenkel dessert som omtrent lager deg selv. Setter du den i ovnen samtidig som du setter hovedretten på bordet så blir timingen perfekt. Eplene kan byttes ut med for eksempel plommer eller pærer, og mandlene kan erstattes av andre nøtter eller kjerner.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 3 epler
  • 1 ts kanel
  • 4 ss brunt sukker
  • 100 g mandler
  • 3 dl hvetemel
  • 3 ss vegansk margarin
  • Eventuelt plantekrem eller -is til servering

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form, eventuelt to porsjonsformer.

Skjær eplene i terninger. Ha de i den ildfaste formen. Ha i kanel og halvparten av sukkeret, rør det raskt sammen.

Ha mandlene i en foodprocessor. Kjør de raskt slik at de blir delt i ganske store biter. Ha i mel, resten av sukkeret og margarin, kjør til du har en smuldrete deig. Dette går kjapt. Fordel deigen utover eplene. Sett i ovnen og bak i 20-25 minutter.

Server varm, lun eller kald, gjerne sammen med litt pisket krem eller is.

Vegansk apple crumble1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ SMULDREPAI – ELKER CRUMBLES DA – FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *