veganske kjøttboller oppskrift

Asiatiske “kjøttboller”

Herlige veggisboller med bønner og ananassalsa. 

Disse! Kjempegode! Kan serveres som hovedrett med litt ris og kanskje soyasaus, og de passer også utmerket om du har lyst å lage litt ulike småretter slik at gjestene (eller deg selv) får smake på masse forskjellig. Kidneybønnene kan fint byttes ut med kikerter eller andre bønner om du foretrekker det.

Ingredienser til to porsjoner:

  • 4 dl kidneybønner (enten 2 dl tørka som bløetlegges og kokes eller én boks ferdig kokte)
  • 0,5 ananas
  • 1 rød paprika
  • 0,5 rødløk
  • Noen kvaster koriander
  • 1 jalapeño (kan sløyfes om du ikke liker sterk mat)
  • 0,5 ts salt
  • 1 lime
  • 2 dl havregryn
  • Litt olje
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 vårløk
  • Eventuelt ris eller nudler til servering

Framgangsmåte:

Start med bønnene. Bruker du tørka bønner må de bløtlegges i minst åtte timer, for deretter å kokes møre i godt med vann. Bruker du hermetiske bønner holder det å helle av laken og skylle bønnene i litt kaldt vann.

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skjær ananas og paprika i små terninger. Grovhakk rødløk og koriander, finhakk jalapeño. Ha ananas, paprika, rødløk, koriander, jalapeño og salt i en bolle, press i limesaften og rør godt sammen.

Ha bønnene i en annen bolle, ha i cirka en tredjedel av ananassalsaen. Bruk en stavmikser (eventuelt ha alt i en foodprocessor) og kjør det hele raskt sammen. En del av bønnene skal moses, men det er helt greit med litt grove biter også her, da blir det best konsistens på bollene. Bruk en spiseskje og rør inn litt og litt havregryn til du har en masse som sitter godt sammen.

Gni litt olje ut over stekebrettet. Ha sesamfrøene på en liten tallerken. Form boller av bønnemassen, trill de i sesamfrø og fordel de utover stekebrettet.

Asiatiske kjøttboller1

Stek de i 10 minutter, ta ut brettet og vend litt på de, stek de deretter i 5-10 minutter til. De skal bli gylne men ikke brente.

asiatiske kjøttboller2

Skjær vårløk i ringer. Server “kjøttbollene” nystekte med ananassalsaen og vårløk. For et større måltid kan du godt ha litt ris eller nudler til servering.

asiatiske kjøttboller3

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGETARISKE “KJØTTBOLLER” FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *