veganske arme riddere oppskrift

Arme riddere med banan

Verdens beste restemat? Denne retten gjør i alle fall skikkelig stas på tørre brødskiver!

Jeg elsker en god frokost! Spesielt i helgene da det er tid, da er det herlig å lage noe skikkelig godt og sitte lenge ved frokostbordet. Arme riddere er og blir en favoritt hos meg. På lørdagen baker jeg ofte brød, og da er det supert å finne fram de litt tørka restene søndag morgen og lage arme riddere av de.

I denne oppskriften bruker jeg banan i røren, det er søtt og godt, og bidrar også til å få den gode konsistensen på retten. Her serverer jeg herligheten med jordbær, men alle typer bær og syltetøy passer til, eventuelt ha på litt melkefri rømme i tillegg.

Ingredienser til fire porsjoner: 

 • 2 godt modne bananer
 • 2 dl soyamelk (eller annen plantemelk)
 • 1 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
 • 1 ts kanel
 • 1 ss kikertmel eller maisstivelse
 • 8 skiver brød
 • Olje til steking
 • Eventuelt lønnesirup og bær til servering

Framgangsmåte: 

Ha bananer, soyamelk, vanilje, kanel og kikertmel/maisstivelse i en foodprocessor og kjør til du har en helt jevn væske. Hell over i en bolle eller i en dyp tallerken. Legg i brødskivene slik at de blir godt dekket av blandingen.

Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Tørk av brødskivene litt (slik at det ikke blir for mye væske i pannen bare), stek de deretter gylne på begge sider. Servér nystekte, med for eksempel lønnesirup, bær, syltetøy, melkefri rømme eller yoghurt. Eller pisket krem. Det meste er godt med disse her, rett og slett.

Arme riddere1

FLERE VEGANSKE FROKOSTOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

4 Comments

 1. Trodde ikke det var mulig å lage arme riddere uten egg men du er så fantastisk kreativ:) så dette blir lørdagsfrokosten her i huset!

  1. Mari Hult

   Hurra 🙂 🙂 Og takk! 🙂

 2. De her smaker rett og slett våte brødskiver med banan…
  Klarte ikke helt å naile den gylne sprø kanten.

  1. Mari Hult

   🙁 Ikke alltid det vil! Jeg merker at det kommer litt an på stekepannen. Hvis jeg har en dårligere panne må jeg tørke av brødskivene godt før steking, ha høy varme og mer olje i pannen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *