vegansk fransk suppe oppskrift

Kremet fransk grønnsakssuppe

Herlig kremet suppe med kikerter, squash, gresskar og tomater.

Til tross for lang ingrediensliste: Dette er en rask suppe å lage. Har du kikertene ferdigkokte og en foodprocessor som hjelper deg med grønnsakene, så tar det ikke mer enn et kvarter faktisk, og resultatet er skikkelig smakfullt og mettende.

Fransk grønnsakssuppe1

Ingredienser til fire porsjoner: 

 • 4 dl kokte kikerter (2 dl tørka som du bløtlegger og koker, evt innholdet fra 1 boks)
 • 1 rødløk
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 1 squash
 • 1 lite flaskegresskar, evt et halvt stort
 • 200 g kirsebærtomater
 • 2 ss olivenolje
 • 2 spiseskjeer provencekrydder
 • 1 dl rødvin (kan sløyfes)
 • 12 dl grønnsakskraft eller vann med grønnsaksbuljongterning
 • 1 eske matfløte av havre eller soya
 • 1 sitron
 • Salt og pepper
 • Noen grønne oliven
 • Bladpersille

Framgangsmåte: 

Start med å gjøre klar kikertene. Er de tørka må de bløtlegges minst åtte timer og deretter kokes møre (tar cirka én time), er de fra boks holder det å helle av laken og skylle kikertene i litt kaldt vann.

Finhakk rødløk og hvitløk. Riv squash. Skrell gresskar, fjern kjernene og riv fruktkjøttet. Har du foodprocessor med rivefunksjon er det supert å ta fram til denne oppskriften, synes du det går for sent å rive for hånd så kan du skjære gresskaret i små terninger også.

Skjær tomatene i to.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i rødløk og hvitløk og la det surre et par minutter. Ha deretter i squash, gresskar, provencekrydder og rødvin, og la det surre et par minutter slik at vinen trekker helt inn i grønnsakene. Hell på grønnsakskraft eller vann med buljongterning og la det koke opp. La det putre i 4-5 minutter, ha deretter i fløten, kikertene og tomatbitene. Press i sitronsaft og smak til med salt og pepper. La suppen småkoke i noen minutter til, det tar ikke lang tid før den er ferdig.

Skjær oliven i ringer. Server suppen rykende varm med oliven og persille på toppen.

Fransk grønnsakssuppe2

FLERE SUPPEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

4 Comments

 1. Veldig god suppe
  Jeg byttet ut bladpersillen med fersk rosmarin på toppen.
  Ga et større smaksopplevelse

  1. Mari Hult

   Oh, takk for tips 🙂

 2. Matilde Juveli

  Jeg savner antall porsjoner pådenne, er det til 2?

  1. Mari Hult

   Denne holder fint til 4 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *