vegansk ovnsbakt litt sunnere falafel oppskrift

Ovnsbakt falafel

Det beste jeg vet – i enda litt sunnere variant!

Se bare på disse ingrediensene! Her er det mye som er bra for deg! Hvetemelet og saltet er vel det eneste det er mulig for noen å sette spørsmålstegn med, resten er bare næringsgaver fra naturen. For å gjøre falaflene enda sunnere enn vanlig så baker vi de i ovn, da slipper vi unna med bare bittelitt olje

Ovnsbakt falafel1

Ingredienser: 

  • 2 dl tørka kikerter
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 0,5 rød chili
  • 1 kvast persille
  • 1 kvast koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts salt
  • Cirka 1 dl hvetemel
  • Litt olje

Framgangsmåte: 

Bløtlegg kikertene i minst åtte timer. Sil av vannet.

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med olje. Ha sjalottløk, hvitløk, chili, persille, koriander, spisskummen og salt i en foodprocessor og kjør det til ganske små biter. Ha i kikertene og kjør til de er i grove biter. Ha i hvetemel og kjør til det begynner å klebre, ikke lenger. Du vil ha en ganske grov, klebrig masse som det går an å forme boller av.

Pensle bakepapiret med litt olje. Form boller av falafeldeigen og fordel utover på brettet.

Bak i 10-15 minutter, snu gjerne falaflene halvveis.

Servér rykende varme, gjerne med litt salat og chilisaus, eller du kan prøve noen av mine andre oppskrifter på falafeltilbehør. 

Ovnsbakt falafel2

FLERE VEGANSKE MIDDAGSOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

6 Comments

  1. Kjempe gode blei de 😀

    prøvte første gang i fjor men hadde da kikerter fra boks 😛 etter tips på fb sida di blei det no de bløtlagte kikertene…

    Manglet persille og spisskummin, så når eg skal lage neste gang blir det nok enda bedre smak 😀

    tusen takk for deilige oppskrifter !!

    1. Mari Hult

      Selv takk for så fin kommentar <3 Takk!

  2. Anita Laluna

    En av favorittene her i hus. De går fort å lage(vi bruker kikerter på boks og ekstra koriander). De er fantastisk god i tortilla lefser med masse salat

    1. Mari Hult

      Mmm ja 😀 Takk for kommentar 🙂

  3. Snjezana Juric

    Hvordan går vi frem vi som ikke har kjøkkenmaskin og kan denne farsen lages dagen i forveien?

    1. Mari Hult

      Den kan fint lages en dag i forveien. Uten kjøkkenmaskin så kan du prøve en blender eller stavmikser, om du har det? Evt kjøpe hermetiske kikerter som du moser med en gaffel.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *