

Ovnsbakt falafel
Det beste jeg vet – i enda litt sunnere variant!
Se bare på disse ingrediensene! Her er det mye som er bra for deg! Hvetemelet og saltet er vel det eneste det er mulig for noen å sette spørsmålstegn med, resten er bare næringsgaver fra naturen. For å gjøre falaflene enda sunnere enn vanlig så baker vi de i ovn, da slipper vi unna med bare bittelitt olje

Ingredienser:
- 2 dl tørka kikerter
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 0,5 rød chili
- 1 kvast persille
- 1 kvast koriander
- 1 ts spisskummen
- 1 ts salt
- Cirka 1 dl hvetemel
- Litt olje
Framgangsmåte:
Bløtlegg kikertene i minst åtte timer. Sil av vannet.
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med olje. Ha sjalottløk, hvitløk, chili, persille, koriander, spisskummen og salt i en foodprocessor og kjør det til ganske små biter. Ha i kikertene og kjør til de er i grove biter. Ha i hvetemel og kjør til det begynner å klebre, ikke lenger. Du vil ha en ganske grov, klebrig masse som det går an å forme boller av.
Pensle bakepapiret med litt olje. Form boller av falafeldeigen og fordel utover på brettet.
Bak i 10-15 minutter, snu gjerne falaflene halvveis.
Servér rykende varme, gjerne med litt salat og chilisaus, eller du kan prøve noen av mine andre oppskrifter på falafeltilbehør.

Kjempe gode blei de 😀
prøvte første gang i fjor men hadde da kikerter fra boks 😛 etter tips på fb sida di blei det no de bløtlagte kikertene…
Manglet persille og spisskummin, så når eg skal lage neste gang blir det nok enda bedre smak 😀
tusen takk for deilige oppskrifter !!
Selv takk for så fin kommentar <3 Takk!
En av favorittene her i hus. De går fort å lage(vi bruker kikerter på boks og ekstra koriander). De er fantastisk god i tortilla lefser med masse salat
Mmm ja 😀 Takk for kommentar 🙂
Hvordan går vi frem vi som ikke har kjøkkenmaskin og kan denne farsen lages dagen i forveien?
Den kan fint lages en dag i forveien. Uten kjøkkenmaskin så kan du prøve en blender eller stavmikser, om du har det? Evt kjøpe hermetiske kikerter som du moser med en gaffel.