veganske søtpotetburgere oppskrift

Søtpotetkaker

Herlige glutenfrie grønnsaksburgere med smak av India. Kan lett varieres med andre typer grønnsaker og bønner!

Disse er rett og slett veldig kjekke. Grønnsakene vi bruker kan byttes ut med for eksempel gulrot, potet og gresskar, og alle typer bønner inkludert kikerter duger istedenfor kidneybønnene. Er du ikke så glad i indiske krydderier kan du bytte ut garam masala med 50/50 malt koriander og chilipulver og du får meksikanske burgere.

Server i burgerbrød med søtpotetfries, eventuelt med ris og en god saus til. De duger også som en smårett med bare en god salsa.

Ingredienser til fire porsjoner

 • 2 dl tørka kidneybønner som bløtlegges og kokes eller en boks ferdigkokte
 • 1 liten/medium søtpotet
 • 1 pastinakk
 • 1 rød paprika
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 2 ss olje
 • 1 ts paprikapulver
 • 1 ts spisskummen
 • 2 ts garam masala
 • Salt og pepper
 • 3-4 ss kikertmel

Framgangsmåte: 

Dersom du bruker tørka kidneybønner må de bløtlegges i minst 8 timer for deretter å kokes møre. Bruker du bønner fra boks så holder det å helle av laken og skylle bønnene i kaldt vann.

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Skrell og skjær søtpotet og pastinakk i terninger. Skjær paprika i terninger også, skjær av skallet og grovhakk hvitløken. Smør oljen utover stekebrettet og fordel grønnsakene over. Bak i cirka 20 minutter, til terningene begynner å bli møre. Ta ut brettet og skru ovnen opp til 200 grader.

Ha bønner, paprikapulver, spisskummen og garam masala i en bolle. Mos med en stavmikser (eventuelt ha alt i en food processor). Hell av overflødig væske fra stekebrettet, ha grønnsakene over i bollen med bønnene. Rør det hele sammen med en spiseskje, smak til med salt og pepper. Rør inn én og én spiseskje kikertmel til massen begynner å sette seg – det vil si at det går greit å forme små kaker av den.

Tørk av stekebrettet. Kan du bruke samme ark bakepapir er det supert, hvis ikke er det lov å ta på et nytt. Gni inn eventuelt inn med litt mer olje. Form små burgere av grønnsaksdeigen. Fordel disse utover stekebrettet. Sett i ovnen, stek i 10 minutter, snu burgerne og stek i 5 minutter til.

Servér rykende varme.

PS Søtpotetkakene smaker supert med jordbærsalsa til.

Søtpotetkaker1

FLERE OPPSKRIFTER MED SØTPOTET FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *