vegansk polenta med sopp oppskrift

Polenta med sopp og kikerter

Italiensk maisgrøt toppet med kikerter og sopp i soyasaus. 

Polenta er et alternativ til pasta og ris som spesielt ofte serveres i Italia. Det kan lages av grovt maismel (polentamel) eller av fersk mais som du kjører jevnt i en foodprocssor eller stavmikser. I dag skal vi lage det med polentamel slik at det får grøtkonsistens, og på toppen skal vi ha en herlig blanding av sopp og kikerter.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 2 dl tørka kikerter som bløtlegges og kokes møre, eventuelt én boks hermetiske kikerter
  • 400 g assortert sopp
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • Noen kvaster bladpersille
  • 3 ss olje til steking
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss rødvins- eller sherryeddik
  • Salt og pepper

Polenta: 

  • 7,5 dl vann med grønnsaksbuljongterning
  • 2 ss tørka provencekrydder (eventuelt en egen blanding av urter – basilikum, persille, oregano, timian og estragon smaker god her)
  • 3 ss næringsgjær (kan sløyfes)
  • 2 ss olivenolje
  • 2,5 dl polentamel
  • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Bruker du tørka kikerter så bløtlegges de i minst 8 timer, for deretter å kokes møre i lettsaltet vann. Bruker du hermetiske så er det bare å helle av laken og skylle kikertene i litt kaldt vann.

Skjær sopp i terninger. Finhakk sjalottløk og hvitløk, grovhakk persille.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne eller gryte. Ha i soppen og stek i 4-5 minutter. Ha i løk, hvitløk og kikerter og stek videre til soppen begynner å bli gyllen. Hell på soyasaus og eddik. Ha i halvparten av persillen. Smak til med salt og pepper.

Polenta: 

Kok opp vann med buljongterning, provencekrydder, næringsgjær og olivenolje. Når det koker så skruer du ned varmen litt slik at det småkoker. Hell i litt og litt polentamel mens du visper godt. Blir du for ivrig kan det begynne å sprute, og det er ikke kjekt å brenne seg, i tillegg så kan det klumpe seg. Visp og visp. Når alt melet er vispet inn lar du polentaen koke i noen minutter, smak deretter til med salt og pepper.

Server polentaen med en gang, topp med soppblandingen og resten av persillen.

Polenta1

FLERE OPPSKRIFTER MED POLENTA FINNER DU HER. 

1 Comment

  1. Aldeles nydelig!!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *