veganske matmuffins oppskrift

Muffins med italienske urter

Nydelige småsalte muffins som passer utmerket som middagstilbehør og i matpakken. 

Ingredienser til 12 muffins: 

  • 2 ss linfrø
  • 6 ss + 2 dl varmt vann
  • 2 dl soyamelk
  • 2 ts eplesidereddik
  • 0,5 dl rapsolje
  • 2 ss lønnesirup
  • 2 ss kikertmel (kan erstattes av hvetemel)
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl næringsgjær (kan sløyfes)
  • 3 ss tørka urter – feks oregano, basilikum, timian, persille
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 2 ts salt
  • 3 dl hvetemel
  • 2,5 dl sammalt hvetemel
  • Noen kvaster friske urter (som over)

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et muffinsbrett med 12 muffinsformer. Knus linfrøene i en kaffekvern eller i en morter. Bland de ut med de seks spiseskjeene varmt vann i en liten skål. Ha soyamelk og eddik i en bolle. La det stå et par minutter, vips det deretter sammen. Det skal ha tykna litt. Ha i resten av vannet, olje og sirup og visp alt godt sammen. Rør inn kikertmel, natron, bakepulver, næringsgjær, tørka urter, hvitløkspulver og salt. Rør alt godt sammen. Ha deretter i mel, visp det hele godt sammen. Du skal ha en tyktflytende røre, er du i tvil om den er tykk nok kan du ha i litt mer mel. Finhakk urter og rør inn til slutt.

Fordel røren i formene og bak i 25-30 minutter. Avkjøl noe før servering, de passer godt både lune og kalde.

Matmuffins1

FLERE MUFFINSOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *