

Muffins med italienske urter
Nydelige småsalte muffins som passer utmerket som middagstilbehør og i matpakken.
Ingredienser til 12 muffins:
- 2 ss linfrø
- 6 ss + 2 dl varmt vann
- 2 dl soyamelk
- 2 ts eplesidereddik
- 0,5 dl rapsolje
- 2 ss lønnesirup
- 2 ss kikertmel (kan erstattes av hvetemel)
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 1 dl næringsgjær (kan sløyfes)
- 3 ss tørka urter – feks oregano, basilikum, timian, persille
- 2 ts hvitløkspulver
- 2 ts salt
- 3 dl hvetemel
- 2,5 dl sammalt hvetemel
- Noen kvaster friske urter (som over)
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et muffinsbrett med 12 muffinsformer. Knus linfrøene i en kaffekvern eller i en morter. Bland de ut med de seks spiseskjeene varmt vann i en liten skål. Ha soyamelk og eddik i en bolle. La det stå et par minutter, vips det deretter sammen. Det skal ha tykna litt. Ha i resten av vannet, olje og sirup og visp alt godt sammen. Rør inn kikertmel, natron, bakepulver, næringsgjær, tørka urter, hvitløkspulver og salt. Rør alt godt sammen. Ha deretter i mel, visp det hele godt sammen. Du skal ha en tyktflytende røre, er du i tvil om den er tykk nok kan du ha i litt mer mel. Finhakk urter og rør inn til slutt.
Fordel røren i formene og bak i 25-30 minutter. Avkjøl noe før servering, de passer godt både lune og kalde.
