sykt godt

Her er “Sykt godt”

Innlegget inneholder egenreklame.

Her er hun – boken min! Og hun er akkurat slik jeg håpet. 

Alle foto: Erik Sæter Jørgensen

Boken kan forhåndsbestilles herfra. 

Jeg har alltid gjort beslutninger med hjertet, ikke hodet. Når jeg finner ut at jeg har lyst til å gjøre noe så er jeg i gang med å gjennomføre lenge før jeg tenker på om det er lurt. Si opp jobben jeg har hatt i ti år uten noe annet å gå til? Kjør på. Adoptere en katt selv om det ikke er lov med katter der jeg bor og jeg ikke har barnevaktavtaler for all reisingen min? Klart det. Signere med et forlag etter å ha vært bestemt på å ikke gi ut bok for å gi bestevenninnen et prosjekt? Javisst.

Noen sier at de misunner meg denne måten å tenke på, resten sier at jeg er helt galen og må ta meg sammen. Klart jeg kunne hatt mer penger, kanskje nok til å kjøpe meg et flott hus i skogen til og med om jeg hadde gjort valg annerledes. Men istedenfor å velge det som er strategisk rett så velger jeg alltid det som føles rett.

“Sykt godt” er et deilig eksempel på hvordan ingen har stoppet meg fra å velge med hjertet. Det har ikke vært et eneste kompromiss i hele prosessen. Forlaget har sagt ja til absolutt alt. For det første så skal boken hete “Sykt godt”, et navn jeg og Annika kom på i Spania etter noen svært få glass vin. Et uttrykk som alle jeg kjenner fra Østlandet har ristet på hodet av – “Hvorfor i alle dager vil du ha en kokebok som minner om sykdom?”.

Varselklokkene burde vel å begynne for fullt halvveis i prosessen da jeg fortsatt ikke hadde bestemt meg for en eneste oppskrift som skulle med. Ideene endret seg fra uke til uke, og jeg tror helt ærlig at halvparten av arbeidet med boken var nettopp denne tankeprosessen. Jeg hadde lyst til å gjøre så utrolig mye! Men jeg har allerede gitt et løfte om at boken er til leserne av bloggen, dere gode, fine lesere som støtter meg i alt jeg gjør. Så vi endte opp med et konsept jeg følte at dere ville elske.

10 Sykt Godt - Tullingvinger
“TULLINGVINGER”: Blomkåloppskrift fra Sykt godt.

Matfotograf og proff matstylist? Neida, her kjører vi på med en kunstner bak kamera og en digital designer på tallerknene.

Hyre inn proffe kokker for å få penest mulig retter laget i et forrykende tempo? La oss heller ta inn 17 av mine beste venner bak grytene, og lage 117 oppskrifter på fire dager. Jeg følte nemlig, rett og slett, at det kom til å bli en tøff periode både fysisk og mentalt, så jeg bestemte meg for at jeg trengte å være med folk jeg var trygg på. Ikke verre enn det. På grunn av dette valget ble over halvparten av maten langt unna det jeg hadde sett for meg, men det fine er at alt ble ekte. Oppskriftene ble brukt slik vanlige folk skal bruke de, og på bildene så ser rettene ut slik de gjør om vanlige folk lager de. Akkurat dette er jeg veldig stolt av. Jeg følte rett.

Designtrender, schmesigntrender….

Lage seriøse matfaglige tekster til rettene? Eller gjøre noe kos. Det ble kos. Tekstene er blitt en samling av historier og følelser om folkene som har vært med å gjøre meg til den jeg er, og bloggen til den den er. Og det verste av alt: Alle historiene er sanne!

Bruke lang tid på å jobbe med forside og hive oss på bokbutikkenes forsidetrend? Ooooooh no. Geniet Anders på forlaget presterte å nevne at coveret ikke var sykt viktig for hvor godt folk tar i mot boken. Jeg vet ikke om det var noe strategisk fra hans side der, men i mitt hode ble dette oversatt til “gjør akkurat som det passer dere”.

Jeg har en sånn kongsdronningstanke om å ikke legge meg opp i andres fagområde. En fantastisk, fantastisk designer som heter Paal spurte om han kunne få lage forsiden. Vi pratet litt, jeg sendte ham noen bilder, og før han leverte så bestemte jeg meg for at dette skulle bli forsiden på boken. Og det ble det. Vi ble solgt umiddelbart. Coveret endte opp med å bli mye penere enn jeg hadde drømt om. Okei, så det følger kanskje ikke trender for kokebøker, men jeg har verdens kuleste og besteste lesere, og jeg tror dere kommer til å elske boken uansett. Jeg elsker den. Den oppsummerer meg, bloggen min, dere lesere, familien min og ikke minst de kjære, kjære vennene mine. Slik vi er på ekte.

I got all I need when I got you and I. 

Her kan du bestille “Sykt godt” slik at du får den i august. Lanseringsdato for vanlig salg er 1. september.

7 Sykt Godt (1)

4 Comments

 1. Fikk den i posten i dag og ELSKER den! Layout, språk, bilder, historier, og ikke minst maten! Jeg har lyst til å lage ALT, og nikker gjenkjennende til favorittretter jeg allerede har prøvd meg på via bloggen. Tusen tusen takk, Mari! Sees på Sørensen fredag 3. :-)) Gleder meg!

  1. Mari Hult

   Oioioi, tuuuusen takk for så flotte ord!!! Snakkes på sørensen ja, det blir kjekt 🙂 Men jeg tror det er 2.?

 2. Kristina

  Boka di er så bra! Jeg synes den fremstår som ujålete og enkel, men samtidig profesjonell og grundig. Lagde tacopizzaen derfra idag, og den var faktisk sykt god! Gratulerer med flott bok! 🙂

  1. Mari Hult

   Så kjekt å høre!!! Tusen takk 🙂 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *