

Miso Alfredo
Lettvint pastarett med en kremet saus av cashewnøtter og peanøtter.
Dette er en bittelitt asiatisk-inspirert versjon av den klassiske italienske Pasta Alfredo. Vi bruker miso og peanøttsmør istedenfor dijonsennep og tahini, ellers så går det i det samme.
Ingredienser til to porsjoner:
- 200 g tørket spagetti
- 2,5 dl usøtet soyamelk
- 1 dl cashewnøtter
- 1 dl næringsgjær
- 2 ss vegansk margarin
- 1 ss peanøttsmør
- Saften fra en halv lime
- 1 ts hvit miso
- 1 ts røkt paprikapulver
- 0,5 ts muskat
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 ts sort pepper
- Pepper, salt og frisk timian til servering
Framgangsmåte:
Kok spagetti etter anvisning på pakken.
Ha soyamelk, cashewnøtter, næringsgjær, margarin, peanøttsmør, limesaft, miso, røkt paprikapulver, muskat, hvitløk og pepper i en foodprocessor. Kjør til en jevn saus.
Sil vannet av spagettien, hell sausen over i gryten. Ha over i dype tallerkner, topp med mer pepper, salt og eventuelt litt frisk timian.
Advert
Advert