vegansk pasta alfredo oppskrfift

Miso Alfredo

Lettvint pastarett med en kremet saus av cashewnøtter og peanøtter.

Dette er en bittelitt asiatisk-inspirert versjon av den klassiske italienske Pasta Alfredo. Vi bruker miso og peanøttsmør istedenfor dijonsennep og tahini, ellers så går det i det samme.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 200 g tørket spagetti
  • 2,5 dl usøtet soyamelk
  • 1 dl cashewnøtter
  • 1 dl næringsgjær
  • 2 ss vegansk margarin
  • 1 ss peanøttsmør
  • Saften fra en halv lime
  • 1 ts hvit miso
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts muskat
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 ts sort pepper
  • Pepper, salt og frisk timian til servering

Framgangsmåte: 

Kok spagetti etter anvisning på pakken.

Ha soyamelk, cashewnøtter, næringsgjær, margarin, peanøttsmør, limesaft, miso, røkt paprikapulver, muskat, hvitløk og pepper i en foodprocessor. Kjør til en jevn saus.

Sil vannet av spagettien, hell sausen over i gryten. Ha over i dype tallerkner, topp med mer pepper, salt og eventuelt litt frisk timian.

FLERE PASTAOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *