

Chocolate chip oreo brownie (“Bromlie”)
Dette skjer når du kombinerer tre av de beste søtsakene som finnes.
Jeg sier som Joey i Friends: What’s not to like? Chocolate chip cookies? Good. Oreo cookies? Good. Brownies? Goooood!”.
Noen ganger får jeg det virkelig til. Jeg trengte å få tankene over på noe annet etter noen dager med mye dårlige nyheter, så satte i sving med å bake. Underveis snappet jeg (følger du meg forresten? Brukernavn “vegetarbloggen”), og plutselig fikk den ene videoen veldig mange tilbakemeldinger:
Etter en tur i ovnen ble det smaking, og kaken var akkurat så god jeg håpet på. Kanskje bedre! Saftig og god i bunn og topp, med herlige sprø oreokjeks i midten.
Ingredienser:
- 125 gram melkefritt margarin
- 6 spiseskjeer brunt sukker
- 6 spiseskjeer hvitt sukker
- 0,75 desiliter soyamelk
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 teskje salt
- 1 teskje natron
- 3 desiliter hvetemel
- 2 desiliter melkefrie sjokoladeknapper (evt grovhakket bakesjokolade)
Brownietopp:
- 1 desiliter soyamelk
- 1 teskje eplecidereddik
- 1 desiliter solsikkeolje
- 2 desiliter sukker
- 2,5 desiliter hvetemel
- 0,5 desiliter kakaopulver
- 0,5 teskje natron
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 0,5 teskje salt
- 100 gram melkefri sjokolade
- 1 pakke oreokjeks
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en form på cirka 20*20 centimeter med bakepapir.
Rør sammen margarin og sukker i en bolle. Rør til det er helt jevnt. Det er lov å bruke en håndvisp eller food processor her. Rør deretter inn soyamelk, vanilje, salt og natron, rør til det er jevnt. Rør deretter inn hvetemel, og vend til slutt inn sjokoladeknappene. Press deigen ut i formen og bak i cirka 5 minutter.
Brownietopp:
Visp sammen soyamelk og eddik i en liten bolle. La det stå i et par minutter, ha deretter i olje og sukker.
I en større bolle siler du hvetemel, kakaopulver, natron, vaniljesukker og salt. Visp raskt i de våte ingrediensene.
Finhakk sjokoladen og vend denne forsiktig inn til slutt.
Fordel oreokjeksene over den forstekte cookie-bunnen, hell brownierøre over der igjen.
Bak i 30-35 minutter. Avkjøl. Skjær i biter før servering.

Den ser helt fantastisk ut!
Haha ja, den ble helt drøy 😀 Jeg lager til innflyttningsfesten!
Ååhhh ser fantastisk ut! Bruker du sånn hard bakemargarin, eller funkar det også med smøremargarin?
Den myke smøremargarinen 🙂
Kan man få tak i 100% vegansk smør i matvarebutikkeneste? Isåfall, hva heter det?
Det er margarin, strengt tatt, og ikke smør. Berit Nordstrand sit er helt vegansk, samt Alpro og Nutana. Mener det også er noe helt vegansk solsikkesmør ute og går, men jeg vet ikke hvor det selges.
Istede for å bruke både hvitt og bunt sukker, kan jeg bare bruke hvitt?
Og istede for eplecidereddik, kan jeg bruke sitron på flaske?
Sukker okei, merker det litt på smak og farge, men det går greit altså.
Sitron på flaske er supert alternativ til eddik, evt en annen lys eddik.
Hei, kan jeg kjøpe toro brownie til toppen?
Det har jeg faktisk aldri prøvd, men har hørt at den fungerer veldig bra om du bruker banan istedenfor egg der.