

Nudelsalat sriracha
Mettende nudelsalat med peanøttsaus. Super til grillmat!
Sriracha er en chilisaus laget av chilipaste, eddik, hvitløk, sukker og salt. Den kommer fra det østlige Thailand, men er nok mest utbredt blant hipstere i Brooklyn (sagt med kjærlighet i stemmen). I Norge får du kjøpt den i asiatiske dagligvarebutikker.
Sriracha er veldig godt som dip til blant annet vårruller, og setter en god spiss på dressinger og sauser. Liker du det sterkt kan du gjerne kjøre på med litt ekstra her.
Ingredienser til fire porsjoner:
- 200 gram nudler (pass på at de er uten egg)
- 2 gulrøtter
- 1 squash
- 1 rødløk
- Noen kvaster frisk koriander
Saus:
- 1 dl peanøttsmør
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 1 ts ristet sesamolje
- 2 ss soyasaus
- 1 ss sciracha + eventuelt ekstra til servering (eventuelt annen chilisaus)
- 1 ss lønnesirup
- 1-2 ss vann
Framgangsmåte:
Kok nudler etter anvisning på pakken. Sil av vannet og skyll nudlene i kaldt vann slik at kokeprosessen stopper.
Skjær gulvøttene i skiver, gjerne litt på langs slik at det blir en grei størrelse på de. Grovriv squashen, eventuelt skjær den i tynne, halvlange strimler.
Skjær rødløk i tynne skiver, grovhakk koriander. Ha alle ingrediensene i en stor bolle.
Saus og montering:
Ha alle ingrediensene i en food processor. Kjør til du har en helt jevn saus.
Vend sausen inn i bollen med nudlene, anrett på serveringsfat. Topp gjerne med litt ekstra sciracha.
