sykt godt veganbok mari hult

Slik blir «Sykt godt»

Nå skal alle kunne lage veganmat som proffene.

Innlegget inneholder egenreklame.

Alle foto: Den fabelaktige Erik Sæter Jørgensen

28. juni var det ett år siden jeg og Anders i Frisk Forlag bestemte oss for å lage bok sammen. Skammelig nonchalant så svarte jeg bare “kan godt det” da han spurte. Kan godt det. Stakkars mann, han må nok ha ønsket seg litt mer entusiasme. Sannheten er at jeg var på tidenes mest behagelige sommerferie i Spania med min venninne Annika. Vi lånte en syk luksusleilighet av foreldrene hennes, og fant oss litt for godt til rette. Hun luftet hunden, jeg laget frokost, hun lå på balkongen nede, jeg på balkongen oppe, vi spiste lunsj, byttet balkong, og sånn gikk rett og slett dagene.

“Det blir vanskelig å motivere seg for å dra tilbake til hverdagen. Jeg skulle hatt et prosjekt”, sa Annika, og tok med Melvin ut for å kaste bosset.

Da hun kom tilbake hadde jeg prosjektet klart. Fra jeg åpnet mailen hans tok det meg absolutt ingen tid på å bestemme meg for at nå var det på tide med bok. Jeg elsker digital kommunikasjon, og har blogget i seks år. I tillegg har det blitt både Facebook, Instagram, Snapchat, Youtube og et inaktivt nyhetsbrev, men det er selve oppskriftene og historiene som er mitt hjerte nærmest. Samtidig så har leserne ropt etter bok, de er så skjønne og støttende. Annika trengte et prosjekt, hun er også skjønn og støttende. Så bok ble det. Og snart er den ferdig.

Det har vært litt av en reise dette siste året, og det toppet seg da 17 glade hjelpere var med og laget og fotograferte over 115 oppskrifter på fire dager. Galneste jeg har vært med på.

Fra nybegynner til avansert
Oppskriftene er delt i fire steg, der vi sammen skal gå fra helt nybegynner på det veganske kjøkkenet, med råvarer du får kjøpt på nærbutikken, via middagsretter og kaker som er helt like sine ikke-veganske kamerater, til fjonge glutenfrie festretter og raw food. De to første stegene av boken, over halvparten av oppskriftene, skal alle kunne lage uten forkunnskaper på kjøkkenet eller erfaring med vegansk mat. Disse passer spesielt godt til nye veganere og til de som bare vil ha en kjøttfri dag innimellom. Deretter gunner vi på med oppskrifter på mat du aldri hadde trodd du kunne lage uten animalske ingredienser. Kan jeg friste med vegansk, glutenfri sjokoladefondant? Eller pavlova? Lasagne, burger, taco, vårruller, sommerruller og tullingvinger? Alt sammen sykt godt, jeg lover.

Her finner du flere bilder fra «Sykt godt»

Boken blir også personlig, jeg har fått frie tøyler fra forlaget, og det er både kjekt og skremmende. Her er det åpenbare og mindre åpenbare hyllester til alle forbildene mine. Gleder meg veldig til å vise den fram!

«Sykt godt» er i butikkene 1. september og det er ikke lenge til! Forhåndsbestill her så får du den to uker før alle andre!

Sykt Godt - Sommerruller

10 Comments

 1. Gleder meg til å se boka!

  1. Mari Hult

   Takk for det – og i like så!! 🙂

 2. Bestilt 🙂 Gleder meg!

  1. Mari Hult

   Takk! Spent på hva du synes!!!

 3. Vil du si den kan passe for ei bestemor på 78?

  1. Mari Hult

   To av oppskriftene har jeg fått fra min mormor en gang da hun var mellom 80 og 90 🙂 Ellers så tipper jeg at du kjenner henne best, så litt vanskelig å si. Jeg styrer unna de vanskelige ingrediensene første halvdelen av boken, så den skal nok i alle fall passe 🙂

 4. Hei,
  jeg bestilte boka tidligere i uka, men skulle jeg ikke ha fått faktura på e-post? Har ikke fått det enda.. Gleder meg veldig til boka kommer 🙂

  1. Mari Hult

   Den kommer i posten tror jeg. Men ikke sikkert. Dukker nok opp 🙂

 5. Lisa Sletten

  Hei, passer denne boken for en som er allergisk mot nøtter, kikerter og linser? Har vært borti veganske kokebøker der alt inneholder mandler osv, og lurte på om dette er tilfellet for boka di? Mvh Lisa

  1. Mari Hult

   Jeg tror egentlig det går helt fint. Det er 5 oppskrifter med kikerter i boken, utenom hummus og falafel kan du erstatte kikertene med bønner i alle. Det er fire oppskrifter med linser i, der er jeg litt usikker på om de kan erstattes. Alt i alt er det 115 oppskrifter. Jeg ar med 10 oppskrifter med cashewnøtter der vi bruker nøttene til å lage krem – der kan du erstatte de med pinjekjerner i alle tilfellene (eller andre kjerner)Har to med hasselnøtter og 10 med mandler i tillegg, samt tre med assorterte nøtter. Tilsammen i boken er det 115 oppskrifter, så du skal ha mer enn nok å velge i også uten disse 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *