

Dadler med “facon”
Søte og myke dadler fylles med sprøtt og salt juksebacon – supergod fingermat!
Ingredienser:
- 200 g fast tofu (ikke silketofu)
- 2 ss olje til steking
- 2 ss soyasaus
- 2 ts liquid smoke
- 1 ss lønnesirup
- 2 ss næringsgjær (kan sløyfes)
- 400 gram medjooldadler
Framgangsmåte:
Legg tofuen på litt kjøkkenpapir. Ha mer kjøkkenpapir oppå, legg noe litt tundt over der igjen. Slik presser du ut overflødig væske fra tofuen.
Skjær deretter tofuen i små biter som cirka har størrelse på 0,5*0,5*2 centimeter. Det skal være en bit til hver daddel, så om dadlene er veldig store lager du større biter.
Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Ha i tofubitene og stek noen minutter på hver side. Rør sammen soyasaus, liquid smoke, lønnesirup og næringsgjær og hell over i pannen. Øk varmen til høy og stek til tofubitene begynner å bli sprø i kantene
Ta pannen av varmen, la tofuen renne av seg på et kjøkkenpapir.
Rens steinen ut av dadlene og erstatt den med en tofubit. Server lune eller kalde.
