vegansk bacon facon oppskrift

Dadler med “facon”

Søte og myke dadler fylles med sprøtt og salt juksebacon – supergod fingermat!

Ingredienser:

  • 200 g fast tofu (ikke silketofu)
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts liquid smoke
  • 1 ss lønnesirup
  • 2 ss næringsgjær (kan sløyfes)
  • 400 gram medjooldadler

Framgangsmåte:

Legg tofuen på litt kjøkkenpapir. Ha mer kjøkkenpapir oppå, legg noe litt tundt over der igjen. Slik presser du ut overflødig væske fra tofuen.

Skjær deretter tofuen i små biter som cirka har størrelse på 0,5*0,5*2 centimeter. Det skal være en bit til hver daddel, så om dadlene er veldig store lager du større biter.

Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Ha i tofubitene og stek noen minutter på hver side. Rør sammen soyasaus, liquid smoke, lønnesirup og næringsgjær og hell over i pannen. Øk varmen til høy og stek til tofubitene begynner å bli sprø i kantene

Ta pannen av varmen, la tofuen renne av seg på et kjøkkenpapir.

Rens steinen ut av dadlene og erstatt den med en tofubit. Server lune eller kalde.

dadler med facon1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK FINGERMAT FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *