vegansk søtpotethummus oppskrift

Søtpotethummus

Verdens beste dip?

Jeg tenker som Joey i “Friends”: hummus… goooood. Søtpotet… goooood. Chipotle… goood  – så sammen må det vel bli fantastisk?

Og det blir det! Denne kan du servere som dip på samme måte som vanlig hummus, men den duger også som et proteinrikt middagstilbehør der du ellers ville brukt potetstappe eller pasta. For eksempel. Min første batch forsvant sammen med hvitløksbrød over kjøkkenbenken…

Ingredienser: 

  • 2 dl tørka kikerter (eller 1 boks ferdig kokte)
  • 1 ts natron
  • 1 medium søtpotet
  • 3 ss tahini
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 chipotle eller anchochilli
  • Litt salt
  • Pepper og olivenolje til servering

Framgangsmåte: 

Bløtlegg kikertene over natten, kok de deretter møre med natron i godt med vann. Dette tar mellom 30 og 60 minutter. Sil av vannet.

Skrell søtpoteten og skjær den i små terninger. Kok opp vann i en gryte og kok terningene møre. Ta vare på cirka en desiliter av kokevannet, hell resten av.

Ha kikerter, søtpotet, tahini, sitronsaft, hvitløk, chipotle og salt i en food processor, kjør til du har en helt jevn puré. Spe med litt kokevann for å få ønsket konsistens.

Ha over i en skål eller på en tallerken, hell dryss pepper og hell olivenolje over. Kan serveres både varmt, lunt og kaldt.

søtpotethummus

FLERE OPPSKRIFTER PÅ HUMMUS FINNER DU HER. 

1 Comment

  1. Søtpotethummus er kanskje det beste som finnes!!:)

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *