vegansk mais med chilimajones oppskrift

Maiskolber med chipotlemajones

Absolutt fantastisk tilbehør til grillmaten!

Ingredienser: 

  • 100 g rå cashewnøtter
  • Maiskolber
  • Margarin
  • Salt og pepper
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts lønnesirup
  • 1 ss limesaft
  • 1 chipotle eller 1 ts chipotlepulver
  • Havsalt

Framgangsmåte: 

Dersom du har tid: bløtlegg nøttene i noen timer før du starter.

Tilbered maisen, enten på grill, i stekeovn eller i gryte. Eller stekepanne. Smak til med litt margarin, salt og pepper.

Sil vannet av nøttene og ha de i en food processor med hvitløk, 0,5 dl vann, olje sirup, limesaft, chipotle og litt salt. Kjør til du har en helt jevn krem. Smak til med salt og eventuelt litt mer chili.

Server nygrillet/stekt/bakt/kokt mais med chipotlemajonesen, dryss gjerne over litt ekstra pepper. Smaker aller best rykende varmt

mais med chilimajones1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ GRILLMAT FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *