

Maiskolber med chipotlemajones
Absolutt fantastisk tilbehør til grillmaten!
Ingredienser:
- 100 g rå cashewnøtter
- Maiskolber
- Margarin
- Salt og pepper
- 1 kinesisk hvitløk
- 0,5 dl vann
- 2 ss olivenolje
- 2 ts lønnesirup
- 1 ss limesaft
- 1 chipotle eller 1 ts chipotlepulver
- Havsalt
Framgangsmåte:
Dersom du har tid: bløtlegg nøttene i noen timer før du starter.
Tilbered maisen, enten på grill, i stekeovn eller i gryte. Eller stekepanne. Smak til med litt margarin, salt og pepper.
Sil vannet av nøttene og ha de i en food processor med hvitløk, 0,5 dl vann, olje sirup, limesaft, chipotle og litt salt. Kjør til du har en helt jevn krem. Smak til med salt og eventuelt litt mer chili.
Server nygrillet/stekt/bakt/kokt mais med chipotlemajonesen, dryss gjerne over litt ekstra pepper. Smaker aller best rykende varmt

Advert
Advert