

Hvitløk- og chilibrød
Nyyyyydelige spicy brød! Passer til alt!
Det er noe med hjemmebakt brød som middagstilbehør. Folk blir jo alltid så imponerte. Og når du er vant med å bake så er det virkelig ikke noe vanskelig å få til, alt du trenger er litt tid (fordi de skal heve). På disse tar det en cirka time fra du starter på deigen til de kommer ut av ovnen, og det må være innafor? Vi dropper å pensle de og får derfor den rustikke looken.
Ingredienser til 3-4 brød:
- 1 kinesisk hviløk
- 1 jalapeño
- 1 spiseskje tørrgjær
- 2 teskjeer havsalt
- Litt olivenolje
- 2 desiliter fingervarmt vann
- 300 gram hvetemel + ekstra mel til utbaking
Framgangsmåte:
Finhakk hvitløk og chili. Ha gjær, salt og olje i en bolle (bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok om du har). Ha i vann og la det stå et par minutter. Ha deretter i mel, hvitløk og chili og elt godt til du har en elastisk deig. Kle bollen med plastfolie og sett til heving i en halvtime .
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Ha litt mel på kjøkkenbenken og elt deigen raskt sammen. Del den i tre-fire like store deler, press de ut til de er cirka én centimeter tykke. Er deigen eltet godt nok trenger du ikke kjevle til dette, er du i tvil kan det være greit med kjevlen.
Legg over på stekebrettet, du kan etterheve i en halvtime om du vil ha litt luftigere brød, men det går også helt fint an å steke de med en gang.

Etter 10-15 minutter i ovnen er de klare til servering.

Kjempegode til texmex! Kan også bare serveres med en god aioli til.

Disse ser fantastisk gode ut og med aioli til 🙂 må bare prøve å lage aiolien din først!