veganske ovnsstekte poteter oppskrift

Elins maldonpoteter

Slik lager du perfekte ovnsstekte småpoteter.

Elin Larsen er en kjempeflink matblogger som holder til i Trondheim. og selv om bloggen hennes ikke er vegetarisk så finner jeg masse inspirasjon hos henne. Hun er som meg glad i å lage mat fra bunnen av, og tar ikke snarveier. Hun er også glad i katter, og det er jo alltid et bra trekk.

Oppskriften hennes på ovnsbakte småpoteter fant jeg ved en tilfeldighet, jeg var egentlig ute etter noe annet, men ramlet over den likevel, og ti minutter senere stod potetene i ovnen. Kjempegode! Anbefales!

Ingredienser til to porsjoner: 

 • 2 spiseskjeer olivenolje
 • Et par kvaster persille
 • Ca 500 g amadinepoteter eller andre småpoteter
 • Maldonsalt
 • Nykvernet pepper
 • Eventuelt hvitløk

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en ildfast form, ha i olivenoljen. Finhakk persille og ha i. Skyll, skrubb og tørk potetene og oppi med de og. Vend alt godt sammen slik at alle potetene blir dekket av olje. Dryss over salt og pepper.

Inn i ovnen, stek i 10 minutter, vend på potetene, 10 minutter til. Gjenta en gang til, når de er gylne på alle sidene er de klare. Servér rykende varme.

Tips: Er du glad i hvitløk (…) så er det godt å la noen grovhakkede biter ligge i formen med potetene.

Elins maldonpoteter1

HER FINNER DU FLERE POTETOPPSKRIFTER.

2 Comments

 1. Ser jättegott ut! 🙂 Potatis är verkligen i sitt bästa stadie nu! Gjorde själv en potatis sallad nyligen som var supergod 🙂 http://rawvegan.se/sommarens-veganska-potatis-sallad-kan-aven-goras-raw/

  1. Mari Hult

   Åh noms 🙂 Takk for tips!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *