chimichurry vegansk oppskrift

Chimichurri

Denne sausen fra Argentina er herlig både til grillmat, texmex og pizza! 

Okei, det har tatt meg to dager etter jeg lagte denne sausen der jeg konstant går rundt og synger “Chim chiminey, Chim chiminey, Chim chim cher-oo! Who need’s van Persie when you got Giroud?”. Men altså, sausen har ikke noe mer til felles med Mary Poppins enn at de begge er vidunderlige. Sausen lager du i en blender på fem minutter, og den er utmerket spesielt til grillmat, men også til texmex og pizza. Koriander kan erstattes av oregano eller andre friske urter du foretrekker. Eddiken kan byttes ut med sitronsaft.

Ingredienser til ett lite glass: 

  • 0,5 dl hvitvinseddik (kan erstattes av eplesidereddik eller rødvinseddik)
  • En håndfull frisk koriander
  • En håndfull frisk perille
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts spisskummen
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5-1 dl olivenolje

Framgangsmåte: 

Ha eddik, koriander, persille, hvitløk, salt, spisskummen og paprikapulver i en food processor eller blender og kjør til det meste er knust. Hell i olivenolje i en tynn stråle mens maskinen går, hold på til du får en jevn saus som begynner å tykne litt. Smak eventuelt til med salt og pepper. Server med en gang, eller oppbevar i et lukket glass i kjøleskapet.

enchiladas med chimichurri

FLERE VEGANSKE OPPSKRIFTER TIL GRILLFESTEN FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *