Grønnkålknekk

La oss ta den sunneste grønnsaken og lage snop av den!

Jeg har fått meg en liten hage! En parsell i alle fall, i nabolagshagen på Storhaug der jeg bor. For meg som absolutt ikke har grønne fingre så er dette et veldig spennende prosjekt.

Da vi handlet inn til hagen gikk jeg for flest mulig ulike sorter, slik at jeg umulig kunne klare å f**** opp alle. Jeg hadde hørt at grønnkål og jordbær vokser som ugress, så det var to av de jeg tok sjansen på. Jeg plantet i midten av mai, har gjødslet litt forsiktig og så tar værgudene i Stavanger seg av vanningen.

Grønnkålkombi
NABOLAGSHAGE: Utrolig bra prosjekt.

Et par ganger i uken stikker jeg ned i hagen for å kikke på og spise eventuelle modne jordbær.

Oooog nå har jeg for første gang høstet inn noe! Grønnkålet vokser nemlig i full fart, så nå har jeg klippet av de øverste greinene og tatt de med meg hjem. Grønnkål er og blir en av mine favorittgrønnsaker, både som middagstilbehør og chips er det fabelaktig. Men i dag. I dag lagte jeg snop!

Grønnkål
GRØNNKÅL: Etter en uke i parsellen min.

Med litt lønnesirup og kanel som smak, og etter en runde i stekeovnen, så har jeg fått skikkelig søtt og sprøtt grønnkålknekk! Supert med vaniljeis eller pisket kokoskrem, eventuelt som litt kul kakepynt hvis du trenger å kommunisere at du hat hippie-genene i deg.

Anbefales!

Ingredienser: 

  • 300 gram grønnkål
  • 2 spiseskjeer olje
  • 2 spiseskjeer lønnesirup
  • 2 teskjeer kanel

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Del grønnkål i mindre biter, du trenger ikke de tykkeste stilkene her.

Rør sammen olje, lønnesirup og kanel i en bolle. Vend grønnkålen i blandingen og fordel deretter bladene utover på stekebrettet.

Bak i cirka 10 minutter, pass på at ingenting brenner seg. Ta ut stekebrettet og la grønnkålen avkjøles på brettet, da er de klare til bruk.

Grønnkålknekk1

FLERE OPPSKRIFTER MED GRØNNKÅL. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *