

Superenkel sjokolademousse
Kjempegod sjokolademousse med bare to ingredienser!
Sjokolademousse uten egg og kufløte er virkelig enklere enn originalen. Dette er en utrolig enkel oppskrift som smaker fabelaktig, holder fasongen lenge og som lett kan varieres med f.eks peanøttsmør eller syltetøy istedenfor sjokoladen.
Ingredienser:
- 200 gram melkefri sjokolade
- 2 esker havrefløte til visping
- Eventuelt litt nøtter og bær til servering
Framgangsmåte:
Smelt sjokoladen i vannbad. Visp havrefløten stiv. Hell i sjokoladen, visp videre til du har en luftig sjokolademousse. Smak eventuelt til med litt søtning.
Settes den i kjøleskap stivner den ytterligere, men den kan også serveres med en gang. Passer kjempegodt som glasur på kaker, da den fint holder fasongen selv etter noen timer i romtemperatur.
Advert
Advert
Nam, dette blir dessert i helgen.
🙂 🙂
Hcor mange dl havrefløte bruker du ? Ser veldig god ut!!
Bruker to pakker, er vel cirka 2 desiliter i hver 🙂
Yum! Ser helt fantastisk godt ut!
Takk for det 🙂
Hei, er det Oatly vaniljesausen du har brukt i denne oppskriften? Prøvde med en havrefløte der ifra, men den villle ikke piskes.
Tidligere brukte jeg gogreen sin, men den er visst tatt ut av produksjon nå 🙁 Det MÅ være en vispbar fløte – Alpro sin røde soyafløte fungerer utmerket 🙂
Kan denne lages dagen før og holde seg i kjøleskap? Skal ha konfimasjon og må lage dagen før
Beklager sent svar. Denne holder seg utmerket i kjøleskapet. Håper det gikk bra med konfirmasjonen!
Hei! Vil denne stivne slik at den kan brukes på for eksempel oreokake, eller vil du da anbefale en annen oppskrift? 🙂
Egentlig ja – men den havrefløten jeg brukte her finnes ikke i butikkene lenger. Så til oreokake vil jeg anbefale sjokolademousse av silketofu, eventuelt soyakrem.
hei, kan denne fryses? 🙂 vil den hvis ja gi fra seg væske.
Aldri prøvd, men har egentlig mine tvil på om det går så bra.