vegansk pizza oppskrift

Pizza med smaker fra Midtøsten

En fest av en pizza med basilikumhummus, tomater, grønnkål og granateple.

Ingredienser:

  • 1 pizzadeig (bruk ferdigkjøpt, din favorittoppskrift eller denne)
  • 1 boks/eske hvite bønner eller  2 desiliter tørka hvite bønner som bløtlegges og kokes 
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 sitron
  • 1 teskje salt
  • 3-4 kvaster basilikum
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1-2 spiseskjeer vann
  • 100 gram grønnkål
  • 3 plommetomater
  • 30 gram pinjekjerner
  • 1 granateple

Framgangsmåte:

Lag pizzadeigen, eller finn fram den ferdigkjøpte.

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram et stekebrett.

Sil laken av bønnene og skyll de i kaldt vann. Ha de i en foodprocessor, tilsett hvitløk, saften fra en halv sitron, salt, basilikum, 1 spiseskje olivenolje og vann. Kjør til du har en helt jevn puré.

Kjevle eller rull pizzadeigen ut på stekebrettet med bakepapir under. Smør på hummusen.

Snitt grønnkål og skjær tomatene i skiver. Fordel utover pizzaen. Topp med pinjekjerner. Ha over resten av sitronsaften og olivenoljen.

Stek i 8-10 minutter. Rens kjernene ut av granateplet mens pizzaen steker. Ha den ut av ovnen, ha kjernene over, og server pizzaen rykende varm.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE PIZZAOPPSKRIFTER. 

1 Comment

  1. Nam! Må prøves 😀

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *