

Pizza med smaker fra Midtøsten
En fest av en pizza med basilikumhummus, tomater, grønnkål og granateple.
Ingredienser:
- 1 pizzadeig (bruk ferdigkjøpt, din favorittoppskrift eller denne)
- 1 boks/eske hvite bønner eller 2 desiliter tørka hvite bønner som bløtlegges og kokes
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 sitron
- 1 teskje salt
- 3-4 kvaster basilikum
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1-2 spiseskjeer vann
- 100 gram grønnkål
- 3 plommetomater
- 30 gram pinjekjerner
- 1 granateple
Framgangsmåte:
Lag pizzadeigen, eller finn fram den ferdigkjøpte.
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram et stekebrett.
Sil laken av bønnene og skyll de i kaldt vann. Ha de i en foodprocessor, tilsett hvitløk, saften fra en halv sitron, salt, basilikum, 1 spiseskje olivenolje og vann. Kjør til du har en helt jevn puré.
Kjevle eller rull pizzadeigen ut på stekebrettet med bakepapir under. Smør på hummusen.
Snitt grønnkål og skjær tomatene i skiver. Fordel utover pizzaen. Topp med pinjekjerner. Ha over resten av sitronsaften og olivenoljen.
Stek i 8-10 minutter. Rens kjernene ut av granateplet mens pizzaen steker. Ha den ut av ovnen, ha kjernene over, og server pizzaen rykende varm.
Nam! Må prøves 😀