vegansk one pot pasta oppskrift

One pot pasta med smak av Asia

Nydelig italiensk/thai-fusion som er klar på et kvarter. 

Skjær opp grønnsakene, ha alt i en gryte, på med varmen og fram med stoppeklokken. One pot pasta er utrolig kjekt å ha i en travel hverdag! Ha gjerne i noen kikerter eller linser om du vil ha mer protein i retten.

One pot pasta1

Ingredienser:

  • 5 bok choi
  • 1 rød paprika
  • 2 gulrøtter
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 centimeter ingefær
  • 400 gram spagetti
  • 0,5 desiliter soyasaus
  • 3 spiseskjeer sesamolje
  • 2 spiseskjeer brunt sukker
  • 1 spiseskje riseddik eller annen lys eddik
  • 1 liter vann
  • 1 teskje salt
  • Eventuelt litt vårløk eller sesamfrø til servering

Framgangsmåte:

Snitt bok choi. Skjær paprika i tynne skiver, gulrøttene skjærer du i riner. Grovhakk sjalottløk, finhakk hvitløk og ingefær.

Ha alle ingrediensene utenom eventuelt vårløk og sesamfrø i en gryte.

One pot pasta2

La det hele koke opp. Når det koker setter du stoppeklokken på ni minutter. Da er retten klar. Topp gjerne med litt opphakket vårløk eller sesamfrø. Server rykende varmt!

One pot pasta3

FLERE OPPSKRIFTER PÅ ONE POT PASTA FINNER DU HER. 

4 Comments

  1. Linn-Pinn

    Laget denne i dag! Godt! Tilsatte et dryss chinese five spice for litt mer smak. Men neste gang halverer jeg mengden sukker. Ble litt for søt. I morgen skal jeg prøve linsecurryen! Gleder meg! 😀

    1. Mari Hult

      Supert!
      Takk for tips 🙂 🙂

  2. Hvor mange posjoner blir dette? 🙂

    1. Mari Hult

      Fire 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *