vegansk lettvint indisk linsecurry

Lettvint linsecurry

Middag på 20 minutter!

Linser, søtpotet og gulrot kokes sammen i en spicy saus med smaker av india. Kokosmelk gjør det hele rundere i smaken, og litt koriander på toppen setter en spiss på retten. Server gjerne med ris og papadums eller naan. 

Ingredienser:

  • 1 sjalottløk
  • 1 søtpotet
  • 1 gulrot
  • Noen kvaster koriander
  • 2 spiseskjeer olje
  • 1 teskje gurkemeie
  • 1 teskje garam masala
  • 1 teskje ingefær
  • 1 teskje salt
  • 2,5 desiliter grønne linser
  • 6 desiliter vann med buljongpulver
  • 1 boks kokosmelk
  • Eventuelt ris til servering

Framgangsmåte:

Finhakk sjalottløk. Skrell søtpotet og gulrot, skjær søtpotet i terninger og gulrot i ringer. Grovhakk koriander.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i gurkemeie, garam masala og ingefær og surr i et par minutter. Ha deretter i sjalottløk, søtpotet og gulrot, rør det hele sammen. Ha i salt, linser og vann med buljongpulver og la det koke opp. La det koke i 10 minutter, rør deretter inn kokosmelken. Smak eventuelt til med litt mer salt. La det koke videre til søtpotetbitene og linsene er møre.

Lettvint indisk linsecurry1

Servér rykende varmt, topp med koriander og ha gjerne litt ris til.

Lettvint indisk linsecurry2

FLERE OPPSKRIFTER MED LINSER FINNER DU HER. 

10 Comments

  1. Martin Tvedt

    Hei!

    Vet du om linsene trenger å bløtlegges først?

    1. Mari Hult

      Ikke her 🙂

  2. Hvor mange personer er oppskriften til?

    1. Mari Hult

      To 🙂

      1. JulieES

        Jeg fulgte oppskriften og hadde middag i tre dager hvor jeg spiste det jeg kunne, og enda måtte jeg desverre kaste resten da jeg var bedt på middag og ikke kunne ha det stående mye lenger. Dette var inkludert ris. Så vil heller si 3-4. 🙂

  3. Takk for svar og st du deler oppskriften! Ser deilig ut, så lager den til familien nå

  4. Kan jeg bruke røde linser til denne oppskriften? Har bare ferdigkokte grønne linser!

    1. Mari Hult

      Du kan bruke røde, eller du kan ha i de hermetiske grønne, bare vent fem minutter lenger ut i prosessen før du har de i 🙂

  5. Hva har jeg gjort galt? Dette ble bare en smakløs tyntflytende suppe.
    Hadde til og med i 5 dl vann istedenfor 6 for jeg synes det hørtes mye ut.

    1. Mari Hult

      Så dumt 🙁 Men den skal ikke tykne så mye faktisk. Men det kommer litt an på hvor fet kokosmelk du har. Bruker du vanlig kokosmelk tykner den, mens lettvariantene vil gi en ganske tynn konsistens.

Leave a Reply to Anonym Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *