

Totopos med spicy linser
Tortillachips med krydra linser, ananas og hjemmelaget tomatsalsa.
Dette er en super forrett til deling! Kan serveres med linser, ananas og salsa på toppen eller i skåler ved siden av.
Ingredienser:
- 2 desiliter tørka brune linser eller 1 boks hermetiske
- 2 spiseskjeer olje
- 1 teskje spisskummen
- 0,5 teskje røkt paprikapulver
- 0,5 teskje malt koriander
- 0,5 teskje chilipulver
- 0,5 teskje hvitløkspulver
- Litt salt
- Ananas
- Tortillachips
Tomatsalsa:
- 1 jalapeño
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 4-5 kirsebærtomater
- Noen kvaster frisk koriander
- 1 lime
- Salt
Framgangsmåte:
Kok linsene møre i godt med vann, dette tar 15-20 minutter. Bruker du hermetiske linser heller du av laken og skyller linsene i kaldt vann.
Ha litt olje i en stekepanne, ha i linser, spisskummen, paprikapulver, koriander, chilipulver, hvitløkspulver og salt.

Stek på medium/høy varme i 5-10 minutter.
Skjær ananas i mindre biter.
Anrett tortillachipsene på en tallerken eller i en skål, topp med linser, ananas og tomatsalsa (oppskrift under).
Tomatsalsa:
Grovhakk jalapeño, sjalottløk og hvitløk. Skjær tomatene i to eller fire båter. Grovhakk koriander. Rør alt sammen i en bolle, press i limesaften og ha i salt.