vegansk totopos med linser oppskrfit

Totopos med spicy linser

Tortillachips med krydra linser, ananas og hjemmelaget tomatsalsa. 

Dette er en super forrett til deling! Kan serveres med linser, ananas og salsa på toppen eller i skåler ved siden av.

Ingredienser: 

  • 2 desiliter tørka brune linser eller 1 boks hermetiske
  • 2 spiseskjeer olje
  • 1 teskje spisskummen
  • 0,5 teskje røkt paprikapulver
  • 0,5 teskje malt koriander
  • 0,5 teskje chilipulver
  • 0,5 teskje hvitløkspulver
  • Litt salt
  • Ananas
  • Tortillachips

Tomatsalsa: 

  • 1 jalapeño
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 4-5 kirsebærtomater
  • Noen kvaster frisk koriander
  • 1 lime
  • Salt

Framgangsmåte: 

Kok linsene møre i godt med vann, dette tar 15-20 minutter. Bruker du hermetiske linser heller du av laken og skyller linsene i kaldt vann.

Ha litt olje i en stekepanne, ha i linser, spisskummen, paprikapulver, koriander, chilipulver, hvitløkspulver og salt.

Taco med linser2

Stek på medium/høy varme i 5-10 minutter.

Skjær ananas i mindre biter.

Anrett tortillachipsene på en tallerken eller i en skål, topp med linser, ananas og tomatsalsa (oppskrift under).

Tomatsalsa: 

Grovhakk jalapeño, sjalottløk og hvitløk. Skjær tomatene i to eller fire båter. Grovhakk koriander. Rør alt sammen i en bolle, press i limesaften og ha i salt.

FLERE MEKSIKANSKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *