

Aloo Paratha
Samosa + quesadilla blir skikkelig, skikkelig godt.
Her jukser vi skikkelig. Paratha er et indisk flatbrød, i denne varianten fylles det med en potetblanding som vi kjenner igjen fra samosas. Ja, og så dropper vi å bake brødet, men bruker hvetetortillas i steden for. Rask middag, og veldig god! Server gjerne med raita og mangochutney til.
Ingredienser:
- 400 gram poteter
- 2 centimeter ingefær
- 1 sjalottløk
- 0,5 kinesisk hvitløk
- Et par kvaster koriander
- Olje til steking
- 1 teskje currypulver
- 1,5 teskjeer sennepfrø
- Salt og pepper
- 4 hvetetortillas
Framgangsmåte:
Kok opp vann i en gryte. Skrell potetene og skjær de i terninger. Kok de møre, sil av vannet.
Finhakk ingefær, sjalottløk og hvitløk. Grovhakk koriander.
Varm opp oljen til medium varme i en panne. Ha i ingefær, sjalottløk og hvitløk og stek til det begynner å bli mykt. Ha i currypulver og sennepsfrø, stek i et minutt til. Ha deretter i potetene, salt og pepper og stek mens du vender på det hele. Potetene skal begynne å knuses litt. Ha pannen av varmen. Vend inn korianderen.
Fordel blandingen på den ene halvsiden av hvetetortillasene, brett den andre halvdelen over.
Vask stekepannen eller finn en ny, varm opp til medium/høy varme (du trenger ikke å ha olje i den). Stek tortillasene til de er gylne på hver side. Skjær i skiver og server rykende varme.

Dette ser så godt og fristende ut med lefser med krydret potetfyll i sommervarmen!