veganske linseboller oppskrift

Grønnsaksboller

Herlige middagsboller med linser, nøtter og masse grønnsaker. Kan serveres med en god saus som tapas, de kan has til pasta, på pizza eller du kan spise de rett av stekepannen. 

Herlig sprø på utsiden, myke og med masse smak på innsiden. Disse grønnsaksbollene er veldig gode og anvendelige, du kan servere de til nesten hva som helst. Har du andre grønnsaker i skuffen så kan du bytte ut det meste, så lenge volumet er sånn cirka det samme.

Ingredienser:

 • 1 liter vann med buljongterning
 • 3,5 desiliter røde linser
 • 1 vårløk
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 100 gram grønnkål
 • 1 gulrot
 • 2 desiliter cashewnøtter
 • 1 boks mais
 • 2 teskjeer spisskummen
 • 2 teskjeer salt
 • 1 teskje paprikapulver
 • 2 desiliter kikertmel
 • Olje til steking

Framgangsmåte:

Kok opp vann med buljongterning(er). Ha i linsene og kok til de er møre. Sil av vannet. Ha linsene i et dørslag og press ut så mye vann som mulig.

Rens/skrell og grovhakk vårløk, hvitløk, grønnkål og gulrot. Ha de i en food processor sammen med nøttene og kjør til du har en grovkornet masse. Ha det hele over i en bolle. Sil laken av maisen og rør maisen inn i massen, ha også i spisskummen, salt, paprikapulver og linser. Rør inn en og en spiseskje kikertmel til du har en masse som henger godt sammen. La det hele stå i 10-15 minutter før steking slik at deigen får sette seg litt.

Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Form små boller av massen. Stek først en prøvebolle, henger den ikke sammen under steking har du i litt mer kikertmel i røren. Lag boller og stek gylne. Server rykende varme!

Linseboller

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE MIDDAGSBOLLER FINNER DU HER. 

14 Comments

 1. Hvor mange boller blir dette til? Og vil det fungere med andre meltyper? 🙂

  1. Mari Hult

   Det blir mange! Fort 6-8 porsjoner. Hvetemel skal få fint, eller havre 🙂

 2. Kan man bruke noe annet enn kikertmel?

  1. Mari Hult

   Hvetemel går 🙂

 3. Hei
  Jeg er veldig allergisk for cashew, og mange andre nøtter. Har du andre forslag til erstatning? (Bør kanskje nevnes generelt, da det er mange allergikere også blant vegetarianere 🙂
  Takk for svar!
  Synne

  1. Mari Hult

   Kjerner går fint! Pinjekjerner kan jeg tenke meg at blir supert i denne oppskriftne 🙂

 4. Kan massen lages kvelden i forveien, sånn at det bare er å steke de til middag? Eller bør de stekes dagen før og heller varmes opp?

  1. Mari Hult

   Går helt fint å lage massen kvelden i forveien. Kle med plastfolie og sett i kjøleskap så går det bra 🙂

 5. Jeg skal teste ut oppskriften i dag, og lurer på om du har noen erfaring med å fryse bollene? Tenkte jeg skulle lage opp en stor porsjon, og fryse ned til senere bruk.

  1. Mari Hult

   Ingen erfaring med denne oppskriften, men det pleier å gå veldig fint. Jeg foretrekker å fryse deigen før steking, men går greit etter også.

 6. Marte Bleken

  Takk for at du deler mange flotte oppskrifter til glede og inspirasjon for mange.
  Selv er jeg ikke glad i å steke mat i mye olje, tror du de kan stekes på stekebrett i stekeovn? Vil de da bli sprø utenpå på sammen måte tror du?

  1. Mari Hult

   tror det skal gå helt fint 🙂 Vil ville nok penslet eller gnidd inn bakepapiret med bittelitt olje for å få de sprø – hvis ikke blir de nok litt harde uten å bli sprø om du forstå. men trenger ikke mye. Selv steker jeg ofte falafler i ovn med kanskje én teskje olje og det fungerer supert.

 7. Funker det med vanlige linser også?

  1. Mari Hult

   Hvis du mener andre farger så: JA!
   Mener du hermetiske som allerede er kokte så: JA! bare dropp kokingen. Og doble mengden.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *