vegansk shepherds pie oppskrift

Shepherdess Pie

Varmende og smakfull ovnsbakt middag, slår an både hos barn og voksne. 

Linsesaus med sopp toppes med stappe av søtpotet og potet, det hele gratineres i ovnen. Kjempegodt! Ha gjerne i andre grønnsaker i sausen om du har, spe med litt mer væske om du synes det blir for tørt.

Ingredienser til 3-4 porsjoner:

  • 2 store poteter
  • 2 søtpoteter
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 4 sjampinjonger
  • Olje til steking
  • 1 desiliter røde linser
  • 5 desiliter vann med buljongterning eller kokevann fra potetene
  • 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 0,5 teskje røkt paprikapulver (kan sløyfes)
  • 2-3 kvaster rosmarin
  • 2-3 kvaster oregano
  • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en stor ildfast form.

Kok opp godt med vann i en gryte. Skrell potetene og søtpotetene og skjær de i terninger. Kok de deretter møre.

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær sopp i terninger. Varm opp litt olje i en gryte og stek sjalottløk, hvitløk og sopp til det begynner å bli mykt. Ha i linsene, vann med buljonterning, tomatpuré og røkt paprikapulver og la det koke opp. Finhakk rosmarin og oregano og ha i. La det småkoke til du har laget potetstappen, smak deretter til med salt og pepper.

Sil vannet av potetene. Ha i et par spiseskjeer olje eller vegansk margarin og mos det hele sammen. Du kan eventuelt ha i et par spiseskjeer plantemelk også. Smak til med litt salt.

Hell linsesausen nederst i den ildfaste formen, topp med potetstappen. Bak i cirka 20-25 minutter til potetstappen får litt mørke flekker i toppen.

Servér rykende varm, gjerne med en god salat til.

Shepherdess pie1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK COMFORT FOOD FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *