

Banankake
Herlig sukkerbunn med banan, pisket krem og sjokoladeganache.
Dette er en skikkelig dessert av en kake, som passer veldig godt også ved litt finere anledninger. Den tar faktisk ikke så lang tid å lage, det er bare litt mange elementer som skal med i monteringen.
Baker du kaken lenge før servering så er det lurt å vente med monteringen til rett før servering, eventuelt gjøre alt utenom det siste laget med krem og banan på forhånd.

Ingredienser:
- 2 desiliter soyamelk
- 1 spiseskje eplesidereddik
- 0,75 desiliter nøytral olje
- 2 desiliter sukker
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt eller innholdet av en halv vaniljestang
- 3,5 desiliter hvetemel
- Litt salt
- 0,25 teskje natron
- 0,25 teskje bakepulver
Sjokoladeganache:
- 150 gram melkefri sjokolade
- 3 spiseskjeer havrefløte eller kokosmelk
Til montering:
- 1 pakke havre- eller soyafløte til visping
- 1 spiseskje melis
- 2 bananer
- Kakaopulver
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en liten brødform med bakepapir, eventuelt gni den inn med olje og dryss på mel.
Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. Ha det stå noen minutter slik at det tykner en del. Rør inn olje, sukker og vanilje.
Ha i hvetemel, salt, natron og bakepulver. Visp det hele sammen raskt og kraftig.
Hell røren over i brødformen, bak i 30-35 minutter. Trepinnetesten for å se om kaken er ferdig (henger det røre igjen på trepinnen så steker du litt lenger).
Avkjøl før pynting.
Sjokoladeganache:
Smelt sjokoladen og fløten sammen i en liten gryte. Rør godt sammen.
Til montering:
Visp fløten stiv med melis i. Skjær bananene i skiver.
Ha kakebunnen ut av brødformen og skjær den forsiktig i to.
Legg halvparten av bananskivene på den ene bunnen.

Ha sjokoladeganache over.

Ha den andre kakebunnen over der igjen.

Ha krem over bunnen, topp med resten av bananskivene.

Dryss litt kakaopulver helt på toppen. Servér!

Den ser veldig god ut vi skal prøve den
🙂