vegansk burrito oppskrift

Lettvint burrito med bønnestuing

Herlig meksikansk middag på 1-2-3! 

Lune hvetetortillas fylles med hjemmelaget bønnestuing, salat, salsa og mais. Middagen er klar på et kvarter, rett og slett, men smaken er skikkelig god likevel.

Vil du gjøre litt ekstra utav det kan du for eksempel servere med meksikansk ris og guacamole til.

Ingredienser til to porsjoner:

  • 2 desiliter tørka svarte bønner eller 1 boks hermetiske
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 0,5 jalapeño
  • 1 spiseskje spisskummen
  • Et par spiseskjeer vann
  • Hvetetortillas
  • Salat
  • Tomatsalsa, fra glass eller hjemmelaget
  • Mais

Framgangsmåte:

Dersom du bruker tørka bønner må disse bløtlegges et par timer og kokes møre før bruk. Dersom du bruker hermetiske heller du av laken og skyller bønnene i kaldt vann.

Skjær skallet av sjalottløken og hvitløken. Ha bønnene i en food processor. Ha i sjalottløk, hvitløk, jalapeño og spisskummen. Kjør til du har en grov masse. Ha over i en liten gryte, tilsett et par spiseskjeer vann og la det koke opp på middels varme. Rør så det ikke brenner seg.

Varm hvetetortillas raskt i stekeovnen eller mikrobølgeovn.

Ha et par spiseskjeer bønnestuing på hver tortilla, deretter salat, salsa og mais. Rull sammen og servér! Evt sett fram alt på bordet og la folk forsyne seg selv.

FLERE MEKSIKANSKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

4 Comments

  1. Dette ser veldig godt ut. Gleder meg til å prøve!! 🙂

    1. Mari Hult

      Takk for det 🙂

  2. Denne var god! Litt tweaking måtte til (som alltid), og jeg hadde litt mer grønt i lefsa, men stuingen var ca etter oppskriften. 😉

    1. Mari Hult

      Herlig 🙂 Kjekt å høre det ble godt!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *