veganske grønnsaksmuffins oppskrift

Grønnsaksmuffins

Nydelige, glutenfrie og skikkelig sunne muffins som du kan ha i matpakken, på frokostbordet eller som tilbehør til middagen.

Her steker vi opp masse grønnsaker (varier gjerne med det du har hjemme selv. Både brokkoli, squash, tomat og gulrot passer supert her), legger de i muffinsformer og heller på en røre basert på kikertmel. Om du ikke har kikertmel i skapet får du kjøpt det i internasjonale matvarebutikker og i allergiseksjonen i godt assorterte dagligvarebutikker.

Kikertmelet smaker ikke så godt kaldt, men varmebehandlet så blir det både saftig og smakfullt.

Ingredienser til 24 muffins:

  • 1 rød paprika
  • 1 blomkål
  • 4 sjampinjong
  • 1 liten/mellomstor søtpotet
  • 1 boks mais
  • Olje
  • 300 gram kikertmel
  • 5 desiliter vann
  • 4 spiseskjeer næringsgjær (kan sløyfes)
  • 2 spiseskjer maisstivelse
  • 2 grønnsaksbuljongterninger
  • 2 teskjeer salt
  • 2 teskjeer pepper
  • 2 teskjeer tørket timian
  • 2 teskjeer paprikapulver
  • 1 teskje oregano
  • 1 teskje hvitløkspulver
  • 1 teskje bakepulver

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Gni to muffinsbrett inn med olje, evt fyll de med til sammen 24 muffinsformer. Du kan også lage 12 store muffins (da trenger du former), da må steketiden nesten økes med et kvarter.

Skjær paprika i terninger, blomkål i små buketter, sjampinjong i terninger. Skrell søtpoteten og skjær den i terninger. Hell laken av maisen. Varm opp litt olje i en panne, ha i grønnsakene og stek til de begynner å bli myke. Ha i mais helt til slutt. Fordel i muffinsformene.

Grønnsaksmuffins1

Ha resten av ingrediensene i en food processor eller blender og kjør til du har en jevn røre. Hell røren over grønnsakene i muffinsformene. Bak i 20-22 minutter.

Grønnsaksmuffins2

La muffinsene vente bittelitt i formen, skjær deretter med en kniv langs kanten og vipp de ut med en spiseskje. Servér varme, lune eller kalde.

Grønnsaksmuffins3

FLERE OPPSKRIFTER PÅ “MATMUFFINS” FINNER DU HER.

10 Comments

  1. Trodde det ikke var mulig å lage matmuffins uten egg, men kikertmel er jo genialt og mye sunnere! Her kan kan man vel variere med grønnsaker og krydder?

    1. Mari Hult

      JAjaja, det går helt fint 🙂

  2. Berit Thomassen

    Hvor får vi kjøpt kikertermel?

    1. Mari Hult

      Internasjonale matbutikker og allergihyllene i vanlige butikker 🙂

  3. Kan jeg bruke andre typer mel eller lage kikertermel selv av kikerter?

    1. Mari Hult

      Må dessverre ha kikertmel i denne oppkskriften. Du kan lage det selv av å male tørka kikerter (men må ha en god maskin for å gjøre det, går ikke i vanlig food processor).

  4. Kan disse fryses? 🙂

    1. Mari Hult

      Jepp 🙂

  5. Hei! Jeg prøvde å lage disse med kvart oppskrift. Tok litt mer enn en kvart teskje bakepulver, men likevel hevet de nesten ingenting. Er det riktig?..

    1. Mari Hult

      Må innrømmet at jeg ikke helt husker denne oppskriften, den er litt for gammel :/ Men sånne litt kraftige muffins pleier ikke heve så mye nei, så mulig det var rett.

Leave a Reply to Mari Hult Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *